MLADI SRBIN POJAČAO MILAN: Maldini želi da defanzivac bude zamena Ernandezu

Novosti online

01. 02. 2021. u 22:03

FUDBALSKI klub Milan angažovao je mladog srpskog defanzivca Miloša Kerkeza iz mađarskog Đera!

МЛАДИ СРБИН ПОЈАЧАО МИЛАН: Малдини жели да дефанзивац буде замена Ернандезу

Foto: Printskrin/Twitter/@Sianews_

Ovaj mladi 17-godišnjak je rođen u Vrbasu i standardni je član Đera. Maldini je prepoznao talenat ovog momka, koji baš kao i slavni Italijan igra na poziciji štopera i levog beka.

- Sudbina. Dobili smo priliku da Miloš može da ode u Milan. Rečeno je da će biti član prvog tima i da će raditi uz Tea Ernandeza uz kojeg može mnogo da uči. Dakle, biće drugi levi bek u timu – rekao je Stefanov menadžer Danijel Kapoši.

Sam Miloš nije mogao da sakrije oduševljenje što je iz mađarskog drugoligaša stigao do velikana - sedmostrukog šampiona Evrope.

- Veoma sam zahvalan svojim trenerima u Đeru, posebno Peteru Starku i Šandoru Čatou što su brinuli o mojoj karijeri tamo i pronašli mi poziciju na kojoj se najbolje snalazim. Ne samo da sam postao bolji fudbaler, već su mi se i razmišljanja promenila. Period karantina tokom pandemije koronavirusa koji sam proveo sa starijim igračima mi je mnogo pomogao u tom sazrevanju. Đer je postao moja druga porodica i nikada neću zaboraviti šta mi je pruženo – naveo je Kerkez.

Nedavno se za njegove usluge raspitivao Juventus. Kerkez je priznao da je navijač "stare dame" od malena, ipak na kraju je završio na "San Siru".

- Istina je, navijam za Juventus od malena, ali sada je situacija ipak drugačija i nadam se da će Milan biti taj koji će biti prvi na kraju sezone. Paolo Maldini je za mene najbolji levi bek ikada, a Teo Ernandez je jedan od predvodika današnje generacije. Zanimljivo da i Ernandez ima dvostruko državljanstvo kao i ja.

Odmah je usledilo pitanje i koju će reprezentaciju odabrati budući da ima i srpsko, ali i mađarsko državljanstvo.

– Razgovarao sam o tome ranije sa porodicom i odluka je bila jednoglasna. Definitivno ću odabrati reprezentaciju Mađarske. Za tu odluku zaslužan je moj boravak u Đeru – zaključio je Kerkez.

Ove sezone je standardan. Odigrao je 16 mečeva za prvi tim i upisao je jednu asistenciju!

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a predstojeće Olimpijske igre - Pariz 2024, posebno su zanimljive ovih dana, zbog "ruske situacije".

24. 04. 2024. u 13:44

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati