SVETSKI MEDIJI O SMRTI MARADONE: "Bog je mrtav", "Ad10s", "Sada je u rukama Boga"

V. N.

26. 11. 2020. u 19:26

CEO svet tuguje za Dijegom Armandom Maradonom. Jedan od najboljih fudbalera svih vremana je glavna tema najuglednijih sportskih medija širom planete, a naslovne strane su prepune njegovih slika i originalnih naslova.

СВЕТСКИ МЕДИЈИ О СМРТИ МАРАДОНЕ: Бог је мртав, Ад10с, Сада је у рукама Бога

Foto: Društvene mreže

"Bog je mrtav" je jedini naslov na prvoj strani francuskog "Ekipa" uz sliku Maradone u dresu Argentine. Španska "Marka" je na naslovnici citirala čuvenu Maradoninu izjavu:

- Ako umrem, želim ponovo da se rodim kao fudbaler i Dijego Armando Maradona. Ja sam igrač koji je ljudima pružio samo radosti!

"Mundo Derportivo" je objavio naslovnu stranu na kojoj je poslednje zbogom Maradoni poslao stilizovano napisano na njegovoj kovrdžavoj i buntovnoj kosi: AD10S!

Foto: Društvene mreže

 

Na sličan način se od velikog majstora fudbala oprostio i španski "As", koji je Maradonu predstavio u bojama argentinske zastave i uz naslov D10S ha muerto (Bog je umro).

S druge strane, engelski mediji, pogotovo oni tabloidni bili su motivisani i ostrašćeni u sećanjima na gol koji je Maradona dao rukom njihovoj reprezentaciji i golmanu Šiltonu na Mundijalu u Meksiku 1986. godine.

Tako je "Miror", uz fotografiju ovog čuvenog Maradoninog gola stavio naslov "Maradona je sada u Božjim rukama", a "Dejli star" je uz istu fotografiju u glavnom naslovu upitao: "Gde je bio VAR kada nam je bio najpotrebniji"?

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024