BATAK PREDSTAVLJEN U NOVOM PAZARU: Želim da prvenstvo završimo u sredini tabele

V. N.

12. 11. 2020. u 18:10

FUDBALSKI klub Novi Pazar predstavio je novog trenera Radoslava Bataka koji je na klupi tog superligaša nasledio Kenana Kolašinca koji je podneo ostavku nakon poraza od Zlatibora (1:2) na Gradskom stadionu.

БАТАК ПРЕДСТАВЉЕН У НОВОМ ПАЗАРУ: Желим да првенство завршимо у средини табеле

FOTO: V. N.

Novi šef stručnog štaba poručio je na predstavljanju da je došao u fudbalski grad i klub sa tradicijom, koji ima infrastrukturu kao retko ko u Srbiji. Ocenio je i da ekipa ima određen kvalitet.

- Potrebno je da do kraja polusezone napravimo dobre rezultate, a da se onda na pauzi dobro pripremimo i pojačamo kako bismo prvenstvo završili u sredini tabele. Zadovoljan sam što je dosta fudbalera u rotaciji, a teren je jedino merilo ko će igrati. Dobro je što timovi u postavama moraju da imaju mlade igrače i verujem da fudbal u Srbiji napreduje – kazao je Batak.

On je imao reči hvale za prethodnika, rekavši da je Novi Pazar pod vođstvom Kolašinca ostvario dobre rezultate, da su pobeđeni Partizan i Vojvodina, ali da u duelu sa Zlatiborom nisu imali sreće.

- Da nije bilo tako, ja ne bih bio ovde. Takav je posao, turbulentan. Lakše je smeniti trenera, nego promeniti 20 igrača – dodao je Batak.

Ranije je vodio Vojvodinu i Radnički iz Niša, a radio je i na Tajlandu. U Novom Pazaru pomagaće mu asistent Davor Berber, kondicioni trener Zoran Repac, dok će iz prethodnog stručnog štaba ostati Elvir Muratović i Damir Beširović.

U upravi Novog Pazara ističu da je Batak veliki profesionalac, koji uvek daje maksimum.

- Želja nam je bila da angažujemo mladog i perspektivnog stručnjaka željnog dokazivanja. Igrali smo protiv Radničkog i tada je imao prilike da upozna naš tim. Želim mu mnogo sreće i da se ovde oseća kao kod kuće – poručio je sportski direktor Novog Pazara Emir Bihorac.

Novi Pazar je 15. na tabeli Superlige Srbije sa osvojenih 15 bodova, a u narednom kolu, posle reprezentativne pauze, gostovaće Voždovcu.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)