POSLEDNJI LEOV DOMAĆI "KLASIKO": Barselona i Real se sastaju u velikom španskom derbiju

Đ. S.

23. 10. 2020. u 22:30

PROBLEMI muče i jedne i druge, pa je pobeda u prvom ovosezonskom, a 181. prvenstvenom, "klasiku" (16.00), pod ogromnim imperativom.

ПОСЛЕДЊИ ЛЕОВ ДОМАЋИ КЛАСИКО: Барселона и Реал се састају у великом шпанском дербију

Foto:

Barselona prožeta unutrašnjim razmiricama i sukobima svlačionice sa upravom na praznom stadionu "Kamp Nou" dočekuje Real koji je sa dva poraza od Kadiza i Šahtjora uzburkao mirne vode u Madridu, i zajednički utisak za obe ekipe je da bi samo trijumf nad najvećim rivalom uspeo da primiri nezadovoljne horde navijača.

- Uvek sam bio samokritičan, ali znam da možemo da promenimo stvari, i svestan sam da sam ja na meti kada izgubimo, ali ne mogu da živim u prošlosti - poručio je trener Reala Zinedin Zidan, čija je sudbina vrlo brzo postala neizvesna posle dva uzastopna poraza.

Inače, Zidan u gostima kod najvećeg rivala još nije izgubio u trenerskoj karijeri, što je svakako podatak za ulivanje nade navijačima kojima nije dugo trebalo da mu traže glavu na panju.

Na drugoj strani, Ronaldu Kumanu, stručnjaku Katalonaca, ovo će biti vatreno krštenje u najvećoj utakmici španskog fudbala.

Inače, ako se ispuni želja Lea Mesija da ode iz Barselone narednog leta, ovo bi mogao da mu bude poslednji prvenstveni "El klasiko" na Kamp Nou. Ni navijači neće moći da se oproste od fantastičnog Argentinca, koji je u 27 prvenstvenih duela u karijeri sa Realom postigao 18 golova, i ubeležio 14 pobeda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024