OGLASIO SE OZIL EMOTIVNOM PORUKOM: Voleću Arsenal, nadao sam se da je obostrano...

A. Ilić

21. 10. 2020. u 14:45

ZVANIČNO je juče odlučeno da za Mesuta Ozila neće biti mesta na premijerligaškim mečevima u tekućoj sezoni. Nemac se danas oglasio emotivnom porukom.

ОГЛАСИО СЕ ОЗИЛ ЕМОТИВНОМ ПОРУКОМ: Волећу Арсенал, надао сам се да је обострано...

FOTO: EPA

ZVANIČNO je juče odlučeno da za Mesuta Ozila neće biti mesta na premijerligaškim mečevima u tekućoj sezoni. Nemac se danas oglasio emotivnom porukom. 

Nemački vezista se nije našao na spisku od 25 igrača koji mogu da nastupaju u najjačem rangu engleskog fudbala. To znači da on neće moći da igra za "tobdžije" u Premijer ligi do februara. Prethodno je izsotavljen sa spiska za Ligu Evrope.

Španski trener Mikel Arteta odlučio je da sa spiska pored Ozila skine i Sokratisa. 

Nemački vezista nije više mogao da ćuti, te se emotivnom porukom putem Instagrama obratio navijačima Arsenala.  

"Teško mi je da napišem ovu poruku navijačima Arsenala, pred kojima sam igrao prethodnih godina. Razočaran sam činjenicom da nisam registrovan za Premijer ligu. Kada sam 2018. godine potpisao novi ugovor sa klubom zakleo sam se na vernost timu koji volim, Arsenalu i veoma sam tužan što ta ljubav nije uzvaćena. Kako sam sada naučio na svom primeru Lojalnost nije nešto do čega se lako dolazi ovih dana. Uvek sam se trudio da budem pozitivan. Očekivao sam da bih možda mogao da zaslužim mesto u timu. Zato se do sada nisam oglašavao. Pre korona virusa bio sam srećan kako se klub razvija pod novim trenerom Mikelom Artetom, mislim da su moje igre u tom periodu bile dobre", počeo je Mesut Ozil svoju ispovest i potom dodao: 

"Stvari su se promenile, više mi nije bilo dozvoljeno da igram fudbal u Arsenalu. Šta drugo mogu još da kažem? London i dalje jeste moj dom. Imam dosta prijatelja u timu, osećam privrženost navijačima. Bez obzira na sve, nastaviću da se borim za moju šansu. Ne želim da se moja osma sezona u Arsenalu završi ovako. Obećavam da ova odluka kluba neće promeniti moje ambicije. Treniraću najbolje što mogu, a svoj glas koristiću protiv nepravde", rekao je Ozil. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

This is a difficult message to write to the @Arsenal fans that I’ve played for over the past few years. I’m really deeply disappointed by the fact that I have not been registered for the @premierleague season for the time being. Upon signing my new contract in 2018, I pledged my loyalty and allegiance to the club that I love, Arsenal, and it saddens me that this has not been reciprocated. As I have just found out, loyalty is hard to come by nowadays. I've always tried to remain positive from week to week that there's maybe a chance to get back in the squad soon again. That's why I kept silent so far. Before the Coronavirus break I was really happy with the development under our new coach Mikel Arteta - we've been on a positive way and I would say my performances were on a really good level. But then things changed, again, and I was not longer allowed to play football for Arsenal. What else can I say? London still feels like home, I still have many good friends in this team, and I still feel a strong connection with the fans of this club. No matter what, I will keep fighting for my chance and not let my 8th season at Arsenal end like this. 🙏🏼🙏🏼 I can promise you that this hard decision won't change anything in my mindset - I will continue to train as best as I can and wherever possible use my voice against inhumanity and for justice. #M1Ö #YaGunnersYa

Objava koju deli Mesut Özil (@m10_official) dana 21. Okt 2020. u 4:13 PDT

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)