KATAI ZA "NOVOSTI": Biće magije kao protiv Ararata

Z. Ćorović

16. 10. 2020. u 20:50

ZVEZDI je potrebna neka magija da izađe iz košmarne serije sa komšijama.

КАТАИ ЗА НОВОСТИ: Биће магије као против Арарата

FOTO: Ataimages

Njen Magiko Aleksandar Katai spreman je da kao protiv Ararata "izvadi iz kopački" neku čaroliju, potez ili fintu koje bi mogle, posle četiri utakmice za zaborav, doneti radost crveno-belim navijačima protiv Partizana.

- Maksimalno se pripremamo za predstojeći večiti derbi. Priključio sam se momcima nešto kasnije zbog obaveza sa reprezentacijom, vredno treniramo i sa nestrpljenjem iščekujemo početak utakmice. Nadam se da ću protiv večitog rivala uspeti da ponovim dobru partiju kao što je to bio slučaj na utakmici protiv Ararata. Najbitnije je da cela ekipa prikaže lepu igru. O driblinzima ne razmišljam, oni su stvar trenutne inspiracije - ističe Katai u razgovoru za "Novosti".

NE IZDVAJAM NIKOG IZ PARTIZANA

OD koga iz Partizana preti najveća opasnost?

- Zaista ne bih da izdvajam bilo kog igrača. Siguran sam da je naš stručni štab odlično analizirao protivnika i da će nam ukazati na sve moguće opasnosti. Mi kao ekipa smo koncentrisani na našu igru i na ono što smo pripremili za utakmicu koja nas očekuje u nedelju.

l Kakvu utakmicu očekujete, da li će opet biti taktičkog nadmudrivanja, ili će Zvezda napasti od starta?

- Večiti derbi je posebna utakmica, sigurno je da neće biti lako. Mi ulazimo u meč sa jasno zacrtanim ciljem, a to je pobeda. Daćemo sve od sebe da ispoštujemo dogovor iz svlačionice i da slavimo uz dobru igru. Ukoliko budemo na terenu od prvog minuta prikazivali ono što se od nas očekuje verujem da će to biti i više nego dovoljno za dobar rezultat.

l Hoće li u nedelju prestati muke navijača Crvene zvezde u duelima sa Partizanom?

- Igraćemo za naše navijače koji neće biti u prilici da nas uživo podrže zbog situacije sa korona virusom. Nedostajaće nam njihova podrška na stadionu, ali smo i više nego svesni da su uz nas i kakva očekivanja imaju od večitog derbija. Učinićemo sve da ih obradujemo pobedom i na taj način im se zahvalimo za svu podršku koju nam pružaju.

l Kakav je osećaj što crveno-beli ulaze u derbi sa osam bodova prednosti?

- Prikazujemo odlične partije od starta sezone. Na psihološkom planu dosta nam znači činjenica da se nalazimo na prvom mestu sa osam bodova prednosti. Međutim, nećemo dozvoliti da nas takva situacija opusti. Svaki večiti derbi sa sobom nosi određenu dozu pritiska, što je normalno. Na nama je da se sa tim izborimo i da pružimo našim navijačima utakmicu u kojoj će uživati.

l Koliko će u igri Crvene zvezde nedostajati Ivanić i Kanga?

- Zaista mi je žao što Ivanić i Kanga neće moći da odigraju večiti derbi, njihova pomoć bi nam mnogo značila. Poznato je da odlično sarađujem sa obojicom na terenu, naročito sa Mirkom Ivanićem. Nedostajaće nam, ali ćemo ovog puta morati bez njih. Nadam se da će se što pre oporaviti i vratiti treninzima sa ekipom.

l Kako se pripremate za okršaje sa večitim rivalom?

- Nema mnogo razlike u odnosu na druge utakmice. Sigurno da je uzbuđenje veće, ali što se tiče same pripreme uglavnom je sve isto. Najbitnije je da hladne glave uđemo u meč i pokažemo zašto smo neporaženi u Superligi Srbije.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju