BORBA ZA OPSTANAK BEZ TADIĆA: Srbija oslabljena stigla u Istanbul

N. Iljukić

14. 10. 2020. u 08:31

FUDBALERI Srbije i dalje plove nošeni vetrom iz Osla, gde su prošle nedelje došli do važne pobede protiv Norveške (2:1) u polufinalu baraža za odlazak na EP.

БОРБА ЗА ОПСТАНАК БЕЗ ТАДИЋА: Србија ослабљена стигла у Истанбул

Srpski fudbaleri na aerodromu "Nikola Tesla" Foto N. Paraušić

Turbulencija u meču sa Mađarskom (0:1) u nedelju u Beogradu samo je podsetila selektora Ljubišu Tumbakovića i njegov "istumbani" tim da se od stare, makar i trodnevne slave, ne živi. Večeras (20.45) u Istanbulu u utakmici 4. kola "orlovi" su gosti Turske, u borbi za opstanak u Ligi B (poslednji na tabeli ispada u C rang).

Na put nisu pošla čak sedmorica igrača sa prvobitnog spiska, već su se vratili u svoje klubove, pa selektor ne može čak ni na treningu da ima golmana Rockova, zamenika kapitena Tadića, Milivojevića, Grujića, Pavlovića, Kataija i Zdjelara.

Ipak, i bez ove sedmorice moći će da se sastavi ekipa koja će pokušati da održi više nego povoljan bilans sa Turcima, koji su zube pokazali u nedelju remijem u Rusiji (1:1) i sa dva boda su donekle "u životu" u našoj grupi. To se ne bi moglo reći za Srbiju, koja je na dnu tabele, sa samo jednim remijem i dva poraza posle tri kola.

Dvojica igrača koja su protiv Norveške i Mađarske debitovala za A tim, Mihailo Ristić i Dušan Vlahović, i pored lošeg skora u Ligi nacija, optimisti su pred duel na Bosforu.

- Mnpogo mi je drago zbog debija za reprezentaciju, ali ostaje gorak ukus jer nismo pobedili Mađarsku. Ta utakmica je iza nas i okrećemo se Turskoj, u nadi da ćemo pobediti i da se što bolje spremimo za meč finala baraža sa Škotskom 12. novembra u Beogradu - kaže centarfor Srbije i Fiorentine Vlahović.

Turci će pokušati da iskoriste priliku da odmaknu Srbiji, verovatno i na krilima nedavnog remija bez golova u Beogradu.

- Jaka su ekipa, sa mnogo dobrih pojedinaca. Verujemo u sebe, imamo svest o našoj vrednosti i ako damo sve od sebe i budemo imali pristup kao protiv Norveške, neće biti problema. Nadamo se da ćemo ostvariti dobar rezultat - dodao je Vlahović.

Ristić će po najboljim stvarima pamtiti debi u Oslu.

- Možda i nije bio najlakši način da se odigra prvi meč. Odgovornost je bila velika, na veoma teškoj utakmici. Prva utakmica i rezultat su odlični, tako da je to na prvom mestu, iako je trebalo da bude ubedljivije, ali ne razmišljamo više o tome. Naša pažnja je sada usredsređena na Tursku i duel u Ligi nacija - kaže Ristić.

TURSKA - SRBIJA

POČETAK u 20.45. Stadion: "Turk telekom" u Istanbulu. Sudija: Georgi Kabakov (Bugarska).

TURSKA: Gunok - Čelik, Demirel, Labak, Meraš - Tzfan, Takdemir - Karača, Karaman, Čalhanoglu - Jilmaz.

SRBIJA: Dmitrović - Milenković, S. Mitrović, Kolarov - Ristić, Ne. Maksimović, Milinković-Savić, Gudelj, Lazović - Đuričić, A. Mitrović.

MITROVIĆ KA REKORDU

NA večitoj listi strelaca reprezentacije naše zemlje na čelu se i dalje nalazi Stjepan Bobek sa 38 golova, slede Milan Galić, Blagoje Marjanović i Savo Milošević sa po 37, Aleksandar Mitrović 35, Rajko Mitić 32...

Sjajni centarfor Fulama Mitrović ima priliku da se večeras primakne rekordu, što mu nije uspelo u Oslu.

BEZ PORAZA 89 GODINA

FUDBALSKE reprezentacije Turske i svih naših sleekcija (Kraljevina SHS, SFRJ, SRJ, SCG i Srbija) odigrale su do sada 12 međusobnih duela. Sedam puta je slavio naš tim, četiri puta je bilo nerešeno, a doživeli smo samo jedan poraz, davno, pre 89 godina na meču Balkanskog kupa u Sofiji (2:0).

Dakle, na tlu Turske nikada nismo izgubili.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna