KRIVOKAPIĆ ZA "NOVOSTI": Škoti opasni, Srbija bolja

G. K.

12. 10. 2020. u 21:30

UTAKMICA decenije kuca na vrata fudbalerima Srbije.

КРИВОКАПИЋ ЗА НОВОСТИ: Шкоти опасни, Србија боља

Selektor Klark sa Frejzerom ili Fudbaleri Škotske Foto AP

U Beograd u odlučujućem meču za plasman na EP, 12. novembra dolazi Škotska, a to je zemlja u kojoj je nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Miodrag Krivokapić (61) proveo pola svog profesionalnog života, prvo kao igrač, a onda i trener.

- Veoma su organizovana reprezentacija, tvrda ekipa bez zvezda u timu - počinje analizu za "Novosti" Krivokapić, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, Sutjeske, Dandi junajteda, Madervela, Rejta i Hamiltona. - Sjajno ih predvodi selektor Stiv Klark, koji je radio kao pomoćnik Žozeu Murinju u Čelsiju, a potom i Keniju Dalglišu u Liverpulu. Jedan iskusan menadžer, koji je napravio promene u igri, stvorio kompaktnu ekipu, što pokazuje i podatak da nisu izgubili na sedam uzastopnih utakmica i prvi su u svojoj grupi Lige nacija.

Za Škote je ovaj duel jedan od najbitnijih u proteklih 20 godina, jer na najvećoj evropskoj smotri nisu bili od 1996. i silno su motivisani da post prekinu.

- Nakon pobede protiv Slovačke, selektor je samo kratko prokomentarisao da još ne razmišljaju o tom duelu, prva naredna utakmica je uvek najvažnija, ali jasno je da im je u podsvesti Srbija.

Rođeni Nikšićanin je taktiku i pripremu utakmice ostavio stručnom štabu.

- Verujem da će stručni štab na čelu sa Ljubišom Tumbakovićem odlično pripremiti utakmicu i otkriti slabosti škotskog tima. Izuzetno su opasni iz prekida, vazdušnoj igri koja je zaštitni znak svih selekcija sa Ostrva, ali u skladu sa modernim fudbalom igraju dosta brže i agresivnije. Posebno mi se sviđaju Mektomini iz Mančester junajteda i Mekgin iz Aston vile, koji drže vezni red. Do sada su igrali u sistemu 3-5-2, dok zbog korone na poslednjim utakmicama nije igrao Armstrong, kao ni Tirni i Kristi, koji su bili u kontaktu sa njim. Sve u svemu, ne treba ih potceniti, ali uloga favorita pripada Srbiji, jer je kvalitetnija - zaključuje Krivokapić.

RADIO SA ĐURIČIĆEM, TIRNIJEM...

MIODRAG je jedno vreme radio kao trener Zvezdine omladinske selekcije, u kojoj je vodio mnoge sadašnje i bivše reprezentativce. - Bio sam trener Đuričiću, Dmitroviću, Matiću i Stefanu Mitroviću. Sve su to dobri i vaspitani momci sa kojima sam ostao u kontaktu, kao i sa vezistom Seltika Kalumom Mekgregorom i defanzivcem Kijeranom Tirnijem iz škotskog nacionalnog tima. Mekgregor se uvek javi da čestita Božić, Novu godinu... - kaže Krivokapić.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije