STEFAN ŠĆEPOVIĆ ZA "NOVOSTI": Škoti ne mogu da nas iznenade

Ž. UROŠEVIĆ

12. 10. 2020. u 08:41

ŠKOTI se nas ne plaše, a ne bismo ni mi od njih trebalo da zaziremo.

СТЕФАН ШЋЕПОВИЋ ЗА НОВОСТИ: Шкоти не могу да нас изненаде

FOTO: EPA

To je stav Stefana Šćepovića, koji je poslednji imao priliku da, nastupima za Seltik, upozna vrline i mane našeg rivala u baražu za Evropsko prvenstvo.

- Četiri sezone su prošle, a mislim da je i vekova isto toliko, Škotska ne bi pristala na promenu načina igre - tvrdi Šćepović, od ove sezone napadač japanske Mačide.

- U nacionalnom prvenstvu znatno manji priliv stranaca umnogome je uticao da Škoti, možda jedini, zadrže tipičan ostrvski stil. Igrači su fizički jaki, korpulentni, što im daje prednost i pravo na nešto žustrije duele, kojih bi naši reprezentativci i te kako trebalo da se čuvaju.

U Beogradu bi mogao da nas očekuje znatno teži posao od onog na tlu Norveške, u kojem smo nedano uživali.

- Mislim da gosti nemaju taktiku sa kojom bi mogli da nas iznenade. Sredinu terena uglavnom preskaču dugim loptama. Jednostavno traže prekid i duele u "vazduhu" iz kojih često izlaze kao pobednici. Dobro je to što Tumbaković ima kalibar igrača kao što su Gudelj, Milinković-Savić, Milivojević... koji u defanzivnim zadacima mogu u skoku rivalu da pariraju, ali sa druge strane preko Mitrovića, koji je u Premijer ligi Engleske ispekao zanat, da ostvare ono što od njih nacija očekuje.

Okosnicu reprezentacije Škotske čine igrači koji su prošli škole "večitih" rivala, Seltika ili Rendžersa, baš slično kao što su kod nas, Partizana ili Crvene zvezde. Ostaje da se vidi koji trener će imati mudrosti i više sreće da sve to uklopi.

- Reprezentacija Škotske, baš kao i Srbije, nema vođu. Sve je podređeno kolektivu. Slični smo i po tome što većinu reprezentativaca čine pečalbari. Mek Gregor je jedan od retkih koji je mečevima domaćeg prvenstva uspeo da sačuva status reprezentativca. Moj bivši saigrač iz Seltika bolje se služi levom nogom, zbog te privilegije znatno ga je teže sačuvati. Mislim da nije slučajno to što je zadužio dres sa brojem deset. Odlazak Amstronga u Sautempton poklopio se sa mojim povratkom u Španiju, dok se Džejms Forest oprostio od reprezentacije i našem selektoru neće zadavati probleme. Iznenađenja su moguća, ali daleko od toga da bi u novembarskoj noći moglo da ih bude ako iz Osla ponovimo bar deo želje i zalaganja - tvrdi Šćepović.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!