TERZIĆ: Crvena zvezda mora da pobeđuje svakoga na "Marakani", želimo evropsko proleće!

Tanjug

02. 10. 2020. u 15:06 >> 21:58

PODIGLI smo lestvicu zahteva i očekivanja i kao cilj postavili evropsko proleće, kao u sezoni 2017/2018, kaže generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić.

ТЕРЗИЋ: Црвена звезда мора да побеђује свакога на Маракани, желимо европско пролеће!

Foto: M. Vukadinović

On je posle žreba za Ligu Evrope jasno stavio do znanja da je Zvezdin cilj da prođe grupu u kojoj su još Gent, Hofenhajm i Liberec.

"Crvena zvezda mora da bude na najvišem nivou i da pobeđuje svakog, pogotovo u Beogradu na Marakani. Raduju nas informacije iz UEFA da će se najverovatnije mečevi igrati sa 30 odsto kapaciteta stadiona, tako da bi u teoriji mogli da nastupamo pred oko 16, 17 hiljada naših navijača. Grupa je slična onoj iz 2017. godine kada smo odmeravali snage sa Englezima, Nemcima i Belorusima. Sada su to Nemci, Belgijanci i Česi, sve to su ozbiljne fudbalske nacije", rekao je Terzić za klupski sajt.

Terzić je potom detaljnije analizirao protivnike u Ligi Evrope.

"Hofenhajm je kvalitetan što se videlo i protiv Bajerna. Pobedili su šampiona Evrope 4:1 i pokazali da su ozbiljna ekipa. Gent je vicešampion Belgije i na veoma nesrećan način nije uspeo da se plasira u Ligu šampiona, uz to dolazi iz zemlje koja je dugo bila broj 1 na UEFA rangking listi država. Česi su uvek neugodni, ali cilj nam je da sve te ekipe pobedimo na našem stadionu i prođemo dalje".

Terzić je istakao i da je veoma zadovoljan dosadašnjim učinkom trenera Dejana Stankovića.

"- Odigrali smo 13 utakmica ove sezone i imamo sve pobede, osim što smo remizirali sa Omonijom. Stanković ima našu punu podršku, verujemo u njega i sigurni smo da ćemo biti sve bolji kako vreme bude odmicalo. Moja želja je da pružimo veću priliku i našim biserima, imamo šest izvanrednih klinaca. Nikolića i Gavrića koji su ponajbolji igrači, tu su i Petrović i Eraković, Radulović i Krstović, treba da iskoristimo ovaj momenat za njihovu promociju na najvećoj sceni - istakao je Terzić.", poručio je Terzić.

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

TAKO KLINCI RASKIDAJU VEZE: Predsednik Napretka opleo po bivšem treneru