SUAREZ NAKON ODLASKA: Nadao sam se lepšem rastanku

Đ. S.

24. 09. 2020. u 22:26

SUZE, zahvalnost, gorka pilula i pomešana osećanja zbog odlaska.

СУАРЕЗ НАКОН ОДЛАСКА: Надао сам се лепшем растанку

FOTO: AP

Jedan od najboljih napadača u novijoj istoriji Barselone, Luis Suarez (33), zvanično se oprostio od slavnog katalonskog tima, i završio više nego uspešnu šestogodišnju epizodu, oslikanu sa 13 trofeja i 198 golova na 283 utakmice.

Urugvajac će ove sezone nositi dres Atletiko Madrida i biti direktan konkurent u borbi za trofeje doskorašnjim saigračima.

- Ovo su teški trenuci za mene, nisam ni pomišljao da ću se ovako oprostiti. Svi ljudi znaju kakvu sam žrtvu podneo da bih igrao ovde, u najboljem klubu na svetu... Svestan sam da je kraj jedne ere, ponosan sam na sve što sam učinio. Uzbuđen sam zbog toga što ću igrati za Atletiko, ali još nisam razmišljao o činjenici da ću igrati protiv Barselone - rekao je Suarez na oproštaju od kluba, dok je dan ranije uplakan napustio trening-centar Barse.

UJEO KJELINIJA, PA DOŠAO

PRISETIO se Suarez na oproštaju i trenutka u kojem ga je Barsa dovela, posle ujedanja Đorđa Kjelinija na Svetskom prvenstvu 2014, posle čega je bio suspendovan četiri meseca sa svih aktivnosti u fudbalu.

- Klub je uvek imao poverenja u mene još od 2014. kada su me doveli. Verovali su mi, znajući kakvu sam grešku napravio - istakao je Suarez.

Naredna avantura za temperamentnog Južnoamerikanca, biće sa "jorgandžijama" i Dijegom Simeoneom, koji su "opljačkali" Barsu, budući da Suarez na stadion "Vanda Metropolitano" stiže bez obeštećenja, uz eventualne bonuse za koji mogu da narastu do šest miliona evra.

Međutim, plata "El Pistolera" će biti manja nego u Kataloniji (15 miliona) i iznosiće oko 9 miliona evra.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a