PARTIZAN PAO POSLE PRODUŽETAKA: Sumin gol nije bio dovoljan, Rezai presudio crno-belima

Novosti online

24. 09. 2020. u 18:39 >> 21:27

FUDBALERI Partizana izgubili su od Šarlroa sa 2:1 posle produžetaka i tako ostali bez šanse da se plasiraju u Ligu Evrope.

ПАРТИЗАН ПАО ПОСЛЕ ПРОДУЖЕТАКА: Сумин гол није био довољан, Резаи пресудио црно-белима

FOTO: FK Partizan

Mogli su crno-beli bolje da prođu na ovom meču. Bilo je prilike da pitanje pobdnika reše posle 90 minuta, ali su pali posle dodatnih 30 minuta igre.

Utakmicu je rešio najbolji igrač domaćih Kaveh Rezai koji je pogodio sjajno iz slobodnog udarca u 108. minutu.

Belgijski klub je prvi put na utakmici poveo u 10. minutu kada je Desole savladao Stojkovića posle odbijene lopte.

Do kraja prvog dela se igralo oprezno. Nije bilo mnogo prilika. Delovalo je kao da su crno-beli previše respektovali rivala.

 Takuma Asano u duelu sa igračima Šarlroa/FOTO: FK Partizan

U nastavku utakmice je Stanojević na tener poslao Sumu i to se ipostavilo kao pun pogodak. Upravo je fudbaler iz Gvineje doneo izjednačenje crno-belima. Probio je Asano po desnoj strani, ostavio povratnu loptu vezisti, a ovaj je lako savladao Penetoa.

Imao je Partizan do kraja meča još nekoliko pokušaja da sve reši posle 90 minuta, ali nijednu od njih nije iskoristio. Istina, mogao je i domaćin u par navrata iz kontranapada da dođe u priliku da ugrozi gol gostiju.

Oprezno se igralo u produžecima. Ipak, prekid je rešio utakmicu. Kao što smo već napisali Rezai je rešio utakmicu pogotkom iz slobodnog udarca, kojem je prethodilo igranje rukom Bojana Ostojića.

Šarlora će u plej-ofu igrati protiv Leha i ponovo će biti domaćin.

Stadion: "Du Pajs". Bez publike. Sudija: Bobi Maden (Škotska). Strelci: Desole u 10. i Rezai u 108. za Šarlroa, Suma u 53. za Partizan.

Šarlroa: Peneto - Fal (od 109. Šiend), Busi, Vilems, Desole, Kajembe (od 113. Goranov) - Ilamaiharitra, Morioka, Golizadeh (od 111. Kosta) - Nikolson, Rezai (od 117. Žile)

Partizan: Stojković - Miljković, Vitas (od 91. Ostojić), Banjak, Urošević - Zdjelar, Natho (od 97. Šćekić) - Asano (od 110. D. Stojković), Marković, Stevanović (od 46. Suma) - Sadik.

PRVO POLUVREME:

1. MINUT - Počela je utakmica u Belgiji.

5. MINUT - U prvih pet minuta jedni drugima opipavaju puls, pa još uvek nema opasnosti po Penetoa i Stojkovića.

10. MINUT - Šarlroa vodi!  Domaćin je poveo vrlo rano. Posle kornera je šutirao jedan igrač belgijskog tima, Stojković je odbranio, na loptu je natrčao Desole i pogodio mrežu crno-belih.

18. MINUT - Mogao je Partizan odmah posle primljenog gola da poravna. U kaznenom prostoru domaćih je oboren Umar Sadik, ali sudija je smatrao da to nije bilo za penal.

21. MINUT - Pokušao je Vitas glavom posle kornera koji je izveo Natho. Ipak, lopta je završila preko gola.

26. MINUT - Igrači Šarlroe su opet pokušali da zaprete, no potencijalnu opasnost je otklonio Vitas.

Takuma Asano/FOTO: FK Partizan

32. MINUT - Pokušavaju izabranici Aleksandra Stanojevića da nađu put do gola Penetoa, ali za sada domaćin dobro stoji na terenu.

38. MINUT - Lopta je nakon što ju je jedan igrač Šarlroe izbio došla do Asana, Japanac je šutirao, ali je to uradio veoma loše, pa promene rezultata nema.

44. MINUT - Samo da je malo bio brži Sadik bila bi to velika šansa za crno-bele. Asano je poslao loptu u prostor za Nigerijca. Ipak, iskusni 39-godišnji golman belgijskog tima je bio brži.

45. MINUT - Završeno je prvo poluvreme. Šarlroa ima prednost!

DRUGO POLUVREME:

49. MINUT - Počeo je drugi deo susreta u Belgiji. Stanojević je izvšio jednu izmenu. Teren je napustio Stevanović, a umesto njega je u igru ušao Sejduba Suma.

53. MINUT - Partizan je izjednačio! Odlično je po desnoj strani prošao Asano, ubacio je loptu u sredinu, a sa nekih pet metara neometan je pogodio Gvinejac.

Saša Zdjelar/FOTO: FK Partizan

59. MINUT - Mnogo bolje izgledaju gosti u drugom poluvremenu.

63. MINUT - Pokušao je iz daljine Golizadeh. Nije bilo opasnosti po Stojkovića, pošto je lopta otišla pored gola.

72. MINUT - Partizan je bolji rival u nastavku susreta. Ipak, od izjednačujućeg gola nije bilo mnogo opasnosti po Penetoa.

75. MINUT - Velika prilika za Sumu. Sjajno ga je uposlio Sadik, Gvinejac je sa nekoliko metara loše šutirao. Ipak, deluje da mu je lopta prešla preko noge, ali je morao bolje iz ove pozicije.

77. MINUT - Požalio se Sadik na povredu članka, zbog kojeg je napustio igru u Moldaviji, no na sreću gostiju Nigerijac je u stanju da nastavi igru.

79. MINUT - Bilo je opasno! Busi je odlično prošao po desnoj strani. Na sreću po Partizan loše je desni bek domaćih završio napad.

85. MINUT - Mogli su crno-beli da povedu. Marković je proigrao Sumu, strelac jedinog gola za goste za sada je ponovo loše šutirao sa nekih 15 metara.

87. MINUT - Šarlroa je zapretila posle prekida. Morioka je centrirao, a Desole je glavom šutirao. Na sreću Partizana Stojković nije morao da reaguje, jer je lopta otišla pored gola.

90+1. MINUT - Kraj utakmice. Partizan će drugu utakmicu zaredom u kvalifikacijama igrati produžetke.

PRVI PRODUŽETAK:

91. MINUT - Počeo je prvi produžetak u Belgiji. Nova promena kod crno-belih. Bojan Ostojić je zamenio Uroša Vitasa.

93. MINUT - Miljković je možda sprečio domaće da povedu. Busi je prošao po desnoj strani, vratio je loptu Rezaiju, ali se podmetnuo desni bek Partizan i izblokirao šut.

101. MINUT - Lepo su igrači Šarlroa kombinovali. Pokušao je Nikolson, ali je Banjak odlično reagovao i odbio loptu u korner.

105+1. MINUT - Završen je prvi produžetak, nije bilo golova. Ostalo je još 15 minuta fudbala u Belgiji, ukoliko ne bude golova penale će odlučiti pobednika.

DRUGI PRODUŽETAK:

106. MINUT - Počeo je drugi produžetak.

108. MINUT - Vodi Šarlroa! Sjajan gol postigao je Rezai. Izveo je odlično slobodan udarac sa nekih 17 metara. Prebacio je živi zid i lopta se od stative odbila u gol.

115. MINUT - Nije očekivao Urošević da će lopta stići do njega. Pogodila ga je u glavu i otišla pored gola domaćih.

120. MINUT - Kraj utakmica. Šarlroa ide dalje!

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)