DA LI SU NAS POTCENILI: Evropsko Prvenstvo - Protiv Norvežana, ali i kvota

N.I.

21. 09. 2020. u 23:21

DUŠAN Tadić, Aleksandar Mitrović i Stefan Mitrović obeležili su fudbalski vikend.

ДА ЛИ СУ НАС ПОТЦЕНИЛИ:  Европско Првенство - Против Норвежана, али и квота

Foto N. Paraušić

Trojica srpskih reprezentativaca su golovima podgrejali nadu selektora "orlova" Ljubiše Tumbakovića da možda i imamo čemu da se nadamo u meču polufinala baraža za odlazak na EP, kada 8. oktobra odemo u Norvešku.

Time su stavili do znanja svetskim kladionicama da greše, jer je kvota na pobedu domaćih 2,60, a na pobedu naših 2,80.

Kapiten Ajaksa Dušan Tadić, "makazicama" je načeo mrežu RKC Valvijka koji je na kraju lako pao (3:0), a mediji u Holandiji veličaju partiju našeg asa koji je očigledno u sjajnoj formi.

Špic Fulama i naše reprezentacije Aleksandar Mitrović je u subotu dva puta zatresao mrežu u gostima protiv Lidsa u meču sa čak sedam golova u kojem je slavio domaćin (4:3). Na žalost navijača Fulama, Mitrovićeva dva pogotka u 34. i 67. minutu nisu bila dovoljna, pa je tim iz Londona posle dva uvodna kola Premijer lige i dalje bez bodova.

HALAND PONOVO REŠETA

AKO Srbija ima svoje golgeterske adute, šta tek reći za Norvežane? Njihova prva zvezda Erling Haland nastavio je da rešeta mreže u dresu Borusije Dortmund u starom ritmu. Za vikend je pala Borusija Menhengladbah (3:0), a Haland je dva puta bio strelac.

Utisak o raspoloženim srpskim igračima zaokružio je kapiten Strazbura Stefan Mitrović koji je pogotkom u 80. minutu meča sa Dižonom doneo sva tri boda svom timu (1:0). Ovo je inače prva pobeda Strazbura od početka sezone i posle tri poraza na startu, ekipa je pokazala znake života.

- Porazi od Lorjena, Nice i Sent Etjena su upalili crvenu lampicu u ekipi. Srećom, posle pobede nad Dižonom smo počeli lakše da dišemo. Taj gol u 80. minutu je bio samo nagrada za svu nadmoć koju smo imali tokom celog meča na terenu - kaže štoper Mitrović, koji će biti na spisku selektora Tumbakovića i za duel protiv Norvežana.

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

ŽELIM DA KAŽEM ŠTA MI JE NA SRCU: Igor Duljaj emotivno govorio o sinu Dejana Stankovića