PARTIZAN SA PENALA SRUŠIO BUNKER DOMAĆINA: Crno-beli se mučili protiv Sfintula

Novosti online

17. 09. 2020. u 18:30 >> 21:27

FUDBALERI Partizana plasirali su se u treće kolo kvalifikacija za Ligu evrope.

ПАРТИЗАН СА ПЕНАЛА СРУШИО БУНКЕР ДОМАЋИНА: Црно-бели се мучили против Сфинтула

FOTO: FK Partizan

Crno-beli bili su bolji od Sfintula u Moldaviji. Slavili su izabranici Aleksandra Stanojevića rezultatom 1:0. 

Jedini gol na meču postigao je Bibras Natho sa "bele tačke" u 101. minutu. Imali su crno-beli inicijativu od prvog sudijskog zvužduka. Dok domaćin nije izgledao kao ekipa koja želi da napada. 

Odolevali su Moldavci na napade Partizana veći deo utakmice, čak 26 puta šutirao je "parni valjak" na gol domaćina, dok je Sfintul šutnuo samo jednom u protivnički gol. 

O nadmoći Partizana govori i podatak da su crno-beli imali loptu u svom posedu 70 posto vremena. 

Protivnik crno-belima u trećem kolu biće Šarloa iz Belgije. 

FK Sfintul: Kalancea - Ojog, Novicov (Stepanenko od 91.), Smirnov, Svinearenko - Sanja, Plamadeala (Gečev od 86.), Slivča, Močuliak - Mandrićenco, Volkov (Istrati od 57.).

FK Partizan: Stojković - Urošević, Vitas, Ostojić, Miljković - Asano (Lutovac od 91.), Natho, Zđelar, Stevanović (Marković od 63.)  - Suma, Sadik (Matić od 78). 

FOTO: FK Partizan

PRVO POLUVREME

1. MINUT - Utakmica je počela 

3. MINUT - Pripretio je Ostojić, nakon centaršuta Natha, štoper Partizana probao je glavom, ali je siguran bio Kalancea. 

8. MINUT - Oprobali su domaći irači igru iz kontre, odlično je reagovao Uroš Vitas i otklonio svaku opasnost po gol Stojkovića. 

10. MINUT - Nešto oštriji start domaćeg napadača na Bojana Ostojića, završio je fudbaler Partizana na zemlji, ali nije bilo prekida. 

12. MINUT - Lopta u nogama igrača Partizana, obleću oko gola domaćina kao osice, alise domaćin brani svim snagama, te će crno-beli morati po bokovima da probiju taj bunker. 

16. MINUT - Asano je spustio loptu za Sadika, uspeva Nigerijac dfa uđe u šesnaesterac, ali je blokiran u presudnom momentu. Korner je potom izveo Natho, a Miljković pokušao "makazicama" da ugrozi gol Kalancea. Treba istaći podatak da Partizan u dosadašnjem toku meča ima 64% posed lopte na svojoj strani. 

FOTO: FK Partizan

19. MINUT - Sadik ponovo ulazi u šesnaesterac domaćina,  previše dugo je zadržao loptu, te su mu nekoliko igrača Sfintula prišla, te su mu oduzeli loptu. 

33. MINUT - Pravo niotkuda mogao je domaćin do vođstva. Pripretili su Moldavci, pokušao je Zdjelar da interveniše, ali je lopta otišla ka golu Stojkovića. Lucidan je bio iskusni čuvar mreže Partizana, te je dobro reagovao. 

23. MINUT - Velika prilika za Asana, odlično ga je pronašao Natho, pokušao je Japanac da stigne dubinsku loptu između dvojice protivničkih igrača, pokušao je da šutira, ali je promašio ceo fudbal. 

37. MINUT - NAJBOLjA PRILIKA DO SADA ZA PARTIZAN! Mogao je Umar Sadik da bira gde će da šutira, primio je loptu u šesnaestercu domaćeg tima, Kalancea je ostao na gol liniji, Sadik je oprobao udarac, a golman domaćina uspeva da mu "skine" šut. 

FOTO: FK Partizan

40. MINUT - Ponovo Sadik, ovog puta šutirao je napadač Partizana preko gola. 

42- MINUT - Dobio je Asano odličnu dubinsku loptu preko odbrane, izašao je sam iskosa pred golmana domaćina, šutirao je preko gola. 

45. MINUT - Kraj prvog poluvremena! Partizan je bio bolji na terenu, imao je 69% poseta lopte. Osam šuteva ka golu protivnika, dok se Sfintul nije video na terenu, ali su nakon 45 minuta mreže ostale mirne. 

DRUGO POLUVREME 

47. MINUT - Ponovo Partizan ima inicijativu od početka, ali jalovu. Imao je priliku Suma odmah na početku, bio je neprecizan. 

52. MINUT - Ponovo Suma šutira, ali slab udarac, bez problema za golmana Moldavaca. 

61. MINUT - Partizan ima veliku inicijativu i čak 67. posto poseda lopte, ali kad god napadači crno-belih krenu napred, bivaju udvojeni, ili čak utrojeni, te nemaju mnogo prostora za manevre. 

63. MINUT - Lazar Marković je na terenu zamenio Filipa Stevanovića. 

66. MINUT - Kombinovali su Sadik i Marković u šesnaestercu, Marković je na suprotnoj strani ugledao usamljenog Bibrasa Natha, poslao mu je loptu, a Izraelac je šutirao po zemlji, ali pored gola. 

FOTO: FK Partizan

72. MINUT - Uneo je Marković živost u igru Partizana, pripretio sa dvadesetak metara. Ali je budan bio Kalancea. 

76. MINUT - Kombinuju Marković i Asano, šutirao je Lazar, ponovo je bio neprecizan. 

78. MINUT - Menja Stanojević u napadu, ulazi Matić, Sadik je zatražio izmenu. Pokušao je da nastavi igru, ali nije mogao da izdrži.  

80. MINUT - Lepa akcija Partizana, izlazi Matić u zonu šuta, previše je čekao nekadašnji fudbaler Vojvodine, koji na kraju šutira kraj gola. 

86. MINUT - Pogrešio je Sanja, isplatio se pritisak igračima Partizana, Suma je pokušao petom da asistira, ali nije bio uspešan. Sejduba Suma je nekoliko trenutaka kasnije ponovo pokušao da zapreti, ali je šutirao kraj gola. 

90. MINUT - Suma pokazuje veliku želju da probije bunker domaćina, šutirao je ponovo na dodavanje Markovića, bio je izblokiran. Tri minuta nadoknade u regularnom delu meča. 

PRVI PRODUŽETAK

91. MINUT - Gečov šalje loptu u srce Partizanovog šesnaesterca, Vitas nesigurno reaguje, ali je brzo otklonjena opasnost po gol gostiju. 

96. MINUT - Imao je korner Partizan, na odbitak van šesnaesterca natrčava Aleksandar Miljković, ali šutira visoko preko gola. 

98. MINUT - Partizan lako dođe do šesnaesterca protivnika, ali se tu zaustave crno-beli, svako dodavanje, svaki šut biva blokiran. Domaćin se uopšte ne trudi da pređe na Partizanovu polovinu terena. 

103. MINUT - PENAL ZA PARTIZAN! Stepanenko je oborio Lutovca. Natho je stao oči uoči sa Kalenceom, vodi Partizan 1:0! 

DRUGI PRODUŽETAK 

106. MINUT - Usledila je kraća pauza, na travi je završio Matić. 

109. MINUT - Pripretio je Lutovac po desnoj strani, odbranili su se domaći. Pokušao je već u sledećem napadu Uroš Vitas, ali je ponovo domaćin siguran bio u odbrani.

114. MINUT - Nervoza se uvukla u redove domaćeg sastava. Gečev je ušao u raspravu sa pomoćnim sudijom nakon oštrog starta nad Vladimirom Stojkovićem.  

118. MINUT - Sigurno igra Partizan, napadaju, odoleva Sfintul, ne žure previše crbi-beli, domaći igrači ne uspevaju da priprete, već samo nervozno ulaze u konflikte sa sudijom. 

120. MINUT - Pokušao je domaćin da dođe do lopte, Vitas uspeva da reaguje, a Vitas je završio na zemlji. Pruža se defanzivcu crno-belih pomoć na terenu. 


Kraj meča, Partizan je u trećem kolum čeka ih duel protiv ekipe Šarloa 24. septembra. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista