ALBANAC KOJI IMA TETOVAŽU DELIJA: Sa Zvezdom idem u borbu i u boj, taj klub mi je u srcu 35 godina (FOTO + VIDEO)

J. SUBIN

23. 08. 2020. u 13:00 >> 23:06

TO što je maltene redovan na utakmicama Crvene zvezde, što navija za ovaj klub više od tri decenije i što na svojoj ruci ima već 15 godina tetovažu "delija", možda i ne bi bilo toliko čudno, da nije Albanac.

АЛБАНАЦ КОЈИ ИМА ТЕТОВАЖУ ДЕЛИЈА: Са Звездом идем у борбу и у бој, тај клуб ми је у срцу 35 година (ФОТО + ВИДЕО)

Privatna arhiva

Iz grada Korče u Albaniji. Zovu ga Genci Serbi (48), zbog svoje ljubavi prema našoj zemlji. Kako je za "Novosti" ispričao, politiku ne voli, samo Crvenu zvezdu i Srbiju.

- Ja sam lud navijač Crvene zvezde, već 35 godina - kaže Genci, vođa navijača FK Skenderbeg, u čijoj porodici su svi fanovi beogradskog kluba i Srbije.

BEZ PROBLEMA

TO što navija za Zvezdu, kaže, ne smeta njegovoj okolini i prijateljima. Niko ga ne osuđuje, niti mu ko zamera. Govori da je sport - sport. Politika ga uopšte ne zanima i nema strah da navija za klub iz Srbije koji voli, u Albaniji.

- Kao dete sam počeo da gledam fudbal i da navijam za Zvezdu, i ta ljubav traje  - kaže Genci.

- U mom srcu samo su Zvezda i naš tim Skenderbeg iz Korče, koji je najbolji u Albaniji. Moja ljubav prema ovom srpskom klubu rodila se još dok su igrali Dejan Stanković, Dejan Savićević, Darko Pančev, Mitar Mrkela... Biću i na stadionu u utorak u Tirani, da gledam utakmicu i da navijam za Zvezdu.

Privatna arhiva

 

POBEDIĆEMO TIRANU 4:0

KADA je reč o rezultatu predstojeće utakmice za kvalifikacije Lige šampiona u utorak, Genci Serbi kaže da tu nema dileme - Crvena zvezda pobeđuje Tiranu sa 4:0!

- U prvom poluvremenu biće 1:0 za Zvezdu, a posle će albanski fudbaleri da se umore - procenjuje Genci.

Kako nam je ispričao, srpski klub je zavoleo još kao dete. Veliki je ljubitelj muzike bivše SFRJ. I bez obzira na to da li se igra fudbal ili neki drugi sport, kada se takmiči Crvena zvezda za nju navija. Priča i da je njegov grad mnogo lep. Da ima oko 50 crkava i da je tu blizu Grčka.

Privatna arhiva

 

- Srpski jezik sam naučio iz knjiga, sa televizije i radija, ali i od igrača iz Srbije koji dođu da igraju za Skenderbeg - ispričao nam je Genci. - Nekoliko puta godišnje dođem u Beograd. Inače, ovde je nastupao bivši kapiten Zvezde Ivan Gvozdenović, sa kojim sam se družio.

SIN ENI GLUMIO U BEOGRADU

GENCIJEV sin, Eni, takođe voli Srbiju i bio je u radnoj poseti našoj zemlji.

Pre sedam meseci je sa pozorištem "Korča" gostovao u Beogradu, sa predstavom "Doktor Šuster", u kojoj je glumio.

Ljubav prema klubu Crvena zvezda preneo je i na svoju decu. Ali dok ne počnu da navijaju, soba im je u simbolima ovog kluba.

- Sa Zvezdom idem u borbu i u boj - priča nam Genci.

- Bio sam u Beogradu kada su igrale Srbija i Hrvatska. Navijao za Srbiju. Bio sam jedini Albanac koji je došao da navija. A u utorak će biti - hajmo Zvezdo, svi u napad, ajmo, ajde - poručuje Genci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (9)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna