ODLIČNA UVERTIRA ZA RFS: Partizan razbio Inđiju, Asano blistao, majstorija Zdjelara (VIDEO)

Novosti online

22. 08. 2020. u 19:00 >> 21:39

FUDBALERI Partizana pregazili su Inđiju sa 5:0 na svom terenu u petom kolu Linglong Superlige Srbije.

ОДЛИЧНА УВЕРТИРА ЗА РФС: Партизан разбио Инђију, Асано блистао, мајсторија Здјелара (ВИДЕО)

Foto FK Partizan

Značiće ova pobeda crno-belima na polju samopouzdanja pred predstojeći duel u kvalifikacijama za Ligu Evrope protiv letonskog RFS-a (četvrtak, 21 sat).

Izabranici Sava Miloševića su pregazili rivala, a blistao je Takuma Asano koji je na ovoj utakmici upisao het-trik i tako pokazao da se nalazi u sjajnoj formi.

Japanac je sa ova tri gola došao do brojke od šest pogodaka u prvenstvu i najbolji je strelac Superlige.

Dobro se Inđija branila u prvom poluvremenu. Primili su gosti u prvih 45 minuta samo jedan gol i to iz opravdano dosuđenog penala. Ipak, potpuno su izabranici Bratislava Živkovića pali u drugom delu, tačnije došao je do izražaja kvalitet crno-belih.

Osim Asana golove za Partizan postigli su Bibras Natho iz penala i Saša Zdjelar čiji gol je zaista sjajan.

Delovalo je da Partizan može da postigne gol kad god poželi. Nema sumnje da ovakva igra može da raduje sve pristalice kluba iz Humske.

Treba reći i to da crno-beli u poslednja tri kola u šampionatu Srbije ima gol razliku - 11:0.

Posle ove pobede Partizan se nalazi na trećem mestu sa 12 bodova. Ima tri manje od vodeće Crvene zvezde i jedan manje od Čukaričkog. Inđija je 17. na tabeli sa tri boda.

Partizan - Inđija 5:0 (1:0).

Stadion Partizana. Bez publike. Sudija: Novica Anđelosvski. Strelci: Natho u 20, Asano u 48, 65, 76 i Zdjelar u 60. minutu.

Partizan: Popović - Miletić, Vitas, Banjak, Urošević - Zdjeral, Šćekić (od 82. Smiljanić) - Stevanović, Natho (od 71. Stojković), Asano (od 82. Čolić) - Sadik (od 71. Matić).

Inđija: Preković - Veličković, Krneta, Bakić, Protić (od 77. M. Ilić) - Đorđević, Purtić (od 56. Aleksić) - Dimitrov (od 79. Jovanović), Bastajić, Eliomar (od 56. Tripković)  - B. Ilić (od 56. Nešković).

PRVO POLUVREME:

1. MINUT - Počela je utakmica Partizana i Inđije nakon 11 minuta kašnjenja zbog transparenta koji je bio okačen na tribini stadiona u Humskoj.

14. MINUT - Nema mnogo uzbuđenja na startu meča. Partizan diktira tempo, ali još uvek nema opasnosti po golmana gostiju Prekovića.

20. MINUT - Partizan vodi! Pogodio je Birbas Natho nakon što je iskoristio penal. Veličković je faulirao Stevanovića i sudija Novica Anđelovski je opravdano pokazao na 11 metara.

27. MINUT - Mogli su crno-beli da dupliraju vođstvo. Pokušali su Zdjelar i Sadik van kaznenog prostora. Ipak, nisu bili precizni pa izabranici Sava Miloševića i dalje imaju minimalnu prednost.

34. MINUT - Odlobodila se malo Inđija pristiska. Imao je Dimitrov priliku da ugrozi Popovića, ali je loše reagovao pošto je šutirao visoko preko gola. Deluje da je vezista gostiju taj napad mogao mnogo bolje da završi.

45. MINUT - Završeno je prvo poluvreme. Partizan zasluženo vodi. Nije bilo mnogo izglednih prilika. Onu najbolju koju su imali izabranici Sava Miloševića su pretvorili u  pogodak.

DRUGO POLUVREME:

46. MINUT - Počeo je drugi deo susreta na stadionu u Humskoj.

48. MINUT - PARTIZAN JE POVEĆAO PREDNOST - 2:0. Lep gol je postigao Japanac. Primio je loptu na pet, šest metara, prebacio je Prekovića i postigao četvrti gol u prvenstvu ove sezone.

Foto: M. Vukadinović

Takuma Asano blistao protiv Inđije

50. MINUT - Zamalo da Sadik postigne gol. Natho je odlično izveo korner. Nigerijac je šutirao glavom, a golman gostiju odličnom intervencijom sprečio domaće da dođu do tri gola prednosti.

60. MINUT - MAJSTORIJA ZDJELARA - 3:0!  Novi gol postigao je domaćin. Kapiten Partizana na ovom meču, Saša Zdjelar postigao je sjajan gol. Tukao je sjajno sa nekih 17 metara i pogodio donji levi ugao gola gostiju.

65. MINUT - NOVI GOL ASANA - 4:0. Sjajno igraju crno-beli u drugom poluremenu. Novi gol postigao je Asano. Japanac se sada izjednačio na listi najboljeg strelca lige sa Nenadom Lukićem iz TSC-a. Obojica su postigla po pet pogodaka. Kod pogotka mu je odlično asistirao Sadik, a Asanu nije bilo teško da smesti loptu u praznu mrežu rivala.

76. MINUT - PONOVO, ASANO - 5:0. Neverovatna utakmica Takume Asana. Postigao je brzonogi igrač het-trik na ovom meču. Za gol mu je asistirao rezervista Đorđe Ivanović.

84. MINUT - Oprobao je udarac i Urošević. Šutirao je levi bek domaćeg tima sa nekih 30 metara iz slobodnog udarca, no nije bilo problema za Prekovića.

90. MINUT - Kraj utakmice!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba