POZNATO STANJE TRENERA POSLE UDARA GROMA: Pavlović na respiratoru, čeka se odluka lekarske komisije

Novosti online

19. 08. 2020. u 11:18

TRENER mlađih kategorija FK Jagodina Stefan Pavlović, koga je u utorak na terenu tokom treninga udario grom, još je u šok sobi intenzivne nege Opšte bolnice u Jagodini.

ПОЗНАТО СТАЊЕ ТРЕНЕРА ПОСЛЕ УДАРА ГРОМА: Павловић на респиратору, чека се одлука лекарске комисије

foto: Privatna arhiva

Ono što prenosi Telegraf.rs je da njega drža priključenog na respirator i u veštačkoj komi, a trebalo bi uskoro da ga prebace u neku od bilnica u Beogradu.

- Lekari rade svoj posao. On, realno, može i da se skine sa respiratora, međutim, timu lekara koji brine o njemu treba prepustiti takve odluke - navodi izvor portala. - Ukoliko procene da tako treba, on može biti prebačen i u Beograd, u neku od tercijarnih ustanova.

Pavlović je bio klinički mrtav kad su ga dovezli u bolnicu. Prva lekarska pomoć ukazana mu je na terenu oko 19 sati, odakle je prevezen u bolnicu. Od mladih igrača koji su trenirali u tom trenutku niko nije povređen.

Kako je za naš list “Večernje novosti” u utorak rekao trener mlađih selekcija FK Jagodina Goran Jović, u trenutku kada se tragedija dogodila nije bilo grmljavina, a ni nevremena.

- Stefan je trenirao decu uzrasta od 9 i 10 godina. Odjednom je udario samo jedan grom i to pravo u Stefana koji je odmah pao. Svi smo bili u šoku, ali smo brzo reagovali. Pritrčali su svi treneri i neki roditelji, davali su mu veštačko disanje i ukazali prvu pomoć. Roditelji su utrčali na teren da bi uzeli svoju decu, a deca su potrčala ka roditeljima. Hitna pomoć je došla za pet, šest minuta i odmah su ga odvezli u Opštu bolnicu - ispričao je Jović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKO IZNENAĐENJE! Novak Đoković doneo odluku pred Rolan Garos koju niko nije očekivao