MOŽE BITI SAMO JEDAN: PSŽ - Lajpcig, učenik želi da nadmaši učitelja

Đ. S.

18. 08. 2020. u 08:10

MALO tradicije, mnogo para, ali isti cilj na stadionu "Žose Alvalade" u Lisabonu - ulazak u finale Lige šampiona i borba za najprestižniji pehar u evropskim okvirima.

МОЖЕ БИТИ САМО ЈЕДАН: ПСЖ - Лајпциг, ученик жели да надмаши учитеља

Foto: EPA-EFE/Lluis Gene / POOL

Večeras će se u prvom polufinalnom okršaju elitnog takmičenja sastati PSŽ i Lajpcig (21.00, Arena 1), dve ekipe čiji su bogati vlasnici pokazali da se u modernom fudbalu, uz pravu količinu ulaganja i "preskakanje razreda", može stići do konačnog odredišta, što borba za trofej LŠ, svakako, jeste.

Takođe, biće to i prilika da učenik prevaziđe učitelja. Sadašnji menadžer Red Bulovog mezimčeta Julijan Nagelsman je šansu da se bavi trenerskim poslom dobio kod stručnjaka Parižana Tomasa Tuhela, posle završetka igračke karijere zbog povreda.

- Utakmice protiv Tomasa su uvek interesantne, zato što on uvek ima dobre ideje kako bi fudbal trebalo da se igra. Često smo bili na suprotnim stranama u Nemačkoj, i retko kada sam izlazio kao pobednik. Nadam se da će se to promeniti i da će moji momci odigrati kao protiv Atletika, ali bio bih zadovoljan i lošijom utakmicom, samo da pobedimo - kaže 33-godišnji Nagelsman, kojem su u ranoj fazi karijere nadenuli nadimak "mali Murinjo".

NAVASA MUČI ZADNjA LOŽA

GOLMAN PSŽ Kejlor Navas mogao bi da propusti okršaj sa Lajpcigom zbog povrede zadnje lože, preneli su mediji širom Evrope. Sjajni kostarikanski golman zadobio je povredu na meču sa Atalantom, gde ga je zamenio Serhio Riko, i očekuje se da nekadašnji golman Sevilje i protiv Nemaca zauzme mesto među stativama.

Ulogu favorita jasno nosi PSŽ, koji je posle preokreta protiv Atalante, skinuo psihološku barijeru koja ih je godinama sprečavala da napadnu trofej koji imućni vlasnici sa Bliskog istoka odavno priželjkuju u klupskim vitrinama. Od osokoljenog Nejmara i oporavljenog Mbapea će sve polaziti u redovim francuskog tima, ali i protiv Atletika su Lajpcigeri pokazali da se nikoga ne plaše.

- Oni su mlad i neustrašiv tim, odigrali su veoma dominantno protiv Atletika, Oslanjanje na prestiž nas neće dovesti nigde. Imamo kvalitetne i talentovane igrače, i moramo dati sve od sebe da dobijemo - kaže strelac izjedančujućeg pogotka protiv Atalante, brazilski vezista Markinjos.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a