BILO JE TEŽE SA BRAZILCIMA: Nemci Miler, Nojer i Boateng ispisali zlatne stranice i na SP 2014. godine

V. N.

15. 08. 2020. u 19:23

KADA budu jednog dana uživali u penziji, Tomas Miler, Manuel Nojer i Džerom Boateng naslednicima će moći sa najvećim zadovoljstvom da pričaju kako su bili akteri dve najspektakularnije fudbalske pobede u 21. veku.

БИЛО ЈЕ ТЕЖЕ СА БРАЗИЛЦИМА: Немци Милер, Нојер и Боатенг исписали златне странице и на СП 2014. године

Foto: AP

Na Mundijalu 2014. su sa "pancerima" razmontirali Brazil u Riju (7:1), a sinoć su uradili još jednu neverovatnu stvar i Barseloni ubacili čak gol više (8:2).

Napadač Miler (30) jednom je zatresao mrežu domaćina SP pre šest godina, a protiv Katalonaca je udvostručio učinak.

- Na utakmici sa Brazilom nismo tako sigurno kontrolisali igru kao sada sa Barsom - rekao je Miler. - I taj meč je prošlost, i ne bih o tome da pričam. Hoću da govorim o ovoj posebnoj pobedi. Naša partija je bila fantastična, rezultat sjajan. Možda je najbitnije što smo išli do granica naših mogućnosti, svako je dao najviše što je mogao.

Bavarci su došli na dva koraka do šeste evropske titule, a prve posle 2013. Sledeći meč igraju u sredu (21.00), kada je na programu polufinale.

- Lepo nam je trenutno, uživamo. Međutim, moramo brzo da se odmorimo i oporavimo. Mnogo smo učinili, ali to ništa ne znači za narednu utakmicu, koju počinjemo rezultatom 0:0. Potrebno je da ostanemo skromni, hladnokrvni i rasterećeni, i sa pozitivnim mislima - zaključio je Miler, koji je u karijeri pet puta igrao protiv Katalonaca i isto toliko puta im zatresao mrežu.

ZABAVNO JE VIDETI TUŽNOG LEA

VEZISTA Bajerna Leon Gorecka pomalo je prešao granicu fer-pleja odgovorom na pitanje nemačkih novinara da li mu je bilo žao videti Mesija kako pognute glave napušta teren.

- To me nimalo nije dotaklo. Naprotiv, baš mi je bilo zabavno videti takvog Mesija - rekao je 25-godišnji Gorecka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)