ZADOVOLJSTVO U HUMSKOJ: Milošević jednom rečenicom prokomentarisao žreb kvalifikacija za Ligu Evrope

M. Blažić

10. 08. 2020. u 14:10

PRIBOJAVALI su se u Partizanu rumunskog Botosanija, posebno u gostima, a voljom žreba u Nionu igraće u prvom kolu kvalifikacija protiv letonskog RFS iz Rige na domaćem terenu.

ЗАДОВОЉСТВО У ХУМСКОЈ: Милошевић једном реченицом прокоментарисао жреб квалификација за Лигу Европе

FK Partizan

Kada se imaju u vidu sve mogućnosti koje je nudila podgrupa 12 uoči izvlačenja parova, moglo bi se zaključiti da je jedina bolja opcija bio okršaj sa drugim letonskim predstavnikom Valmijerom u Beogradu.

Utakmica za prolazak u drugo kolo kvalifikacija Lige Evrope se igra 27. avgusta u Beogradu, a u slučaju nekog negativnijeg raspleta vezanog za pandemiju virusa korona do tada moglo bi da se dogodi da crno-beli ugoste Letonce tog dana na Kipru. Trener Savo Milošević je posle utakmice protiv Javora u nedelju uveče rekao da će njegov tim gostovati Botosaniju "znajući kakvi su baksuzi", ali se to ipak nije dogodilo. I pored toga zadovoljstvo kod njega nije moglo da se primeti s obzirom na to da je klupski portparol preneo izjavu šefa struke u kojoj su bile samo dve kratke rečenice.

- Zadovoljan sam što igramo kod kuće. Od nas zavisi - bilo je sve što je Milošević imao da kaže na temu prve evropske prepreke.

Nešto rečitiji je bio novi štoper Partizana Frenk Banjak, koji je prošlog leta na početku kvalifikacija za Ligu Evrope sa Olimpijom igrao dva meča upravo protiv ovog rivala.

- Dobar su tim, igrao sam protiv njih prošle sezone, ali su na nekim pozicijama napravili promene i doveli nove igrače. Jedan od glavnih fudbalera je moj prijatelj Kaudio. Teren je tamo dobar, ali ga ne zalivaju kada igraju protiv boljih timova - prvi su utisci Banjaka posle žreba dok očigledno još nije znao da se utakmica igra u Beogradu.

Prvi rival Partizana na putu ka grupnoj fazi Lige Evrope je trenutno drugoplasiran u šampionatu Letonije sa zaostatkom od pet bodova u odnosu na lidera Rigu. Klub je osnovan 2005, najveći uspeh mu je drugo mesto iz prošle sezone, kada su uspeli da podignu pehar namenjen pobedniku kupa ove baltičke zemlje. RFS predstavlja pravu "legiju stranaca" pošto u svojim redovima ima igrače iz čak devet zemalja. Na platnom spisku su pored domaćih fudbalera Slovenci Tomislav Šarić i Žiga Lipušček, Hrvat Luka Smoljo, Austrijanac Tomas Šimkovič, reprezentativac Burundija Bonfis Kaleb - Bimenjimana, dvojica internacionalaca iz Obale Slonovače, Adama Dumbija i Alan Kaudio, Argentinac Leonel Strumio, Brazilac Emerson, Belorus Mihail Babičev i Ukrajinac Danilo Kučer.

Ukoliko, očekivano, Partizan eliminiše letonskog predstavnika 27. avgusta ime protivnika u drugom kolu kvalifikacija saznaće 31. avgusta, dok je žreb za treće kolo na programu dan kasnije - 1. septembra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)