HUMANITARNA AKCIJA: Pomoć Partizana za dečija srca

Novosti online

04. 08. 2020. u 12:59

ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА: Помоћ Партизана за дечија срца

Foto: FK Partizan

U poplavama koje su krajem juna pogodile Srbiju oštećeno je više od 1000 porodičnih kuća.

Osmočlanoj porodici Vuković iz Arilja, sa četvoro maloletne dece, ( Tijana 16.,Stevan 15.,Dejan 13. i Nemanja 12.) reka Moravica odnela je sve što su godinama stvarali. Tek što su okrečili kuću i nabavili nove stvari, nadošla Moravica uništila im je sve.

Glava porodice Vuković g.Mladomir i supruga Brankica nemaju stalno zaposlenje,već kao nadničari izdržavaju svoju porodicu. Sada nažalost ni to nije moguće,jer im je prioritet bilo sređivanje kuće posle poplave i pokušaj da se vrati u funkcionalno stanje.

„Dobri ljudi, komšije drugari pomagali su mi da izravnamo podove da bismo mogli da polako sređujemo sobe. Samo jedan krevet nam je ostao, frižider i zamrzivač kod majke u njenom delu kuće, a sve ostalo je otišlo“, dodaje Mladomir.

Kako se ipak mora preživeti, a pomoć od opštine Arilje nisu dobili, jer je opštinska kasa prazna, starija deca Tijana i Stevan učestvuju u berbi malina, dok najmlađi pomažu roditeljima.

Kada je slika srušene i uništene kuće u poplavama obišla sve medije, a na njoj se video dečak kako u dresu FK Partizan sedi na njenim ruševinama, marketing i PR služba kluba su u najkraćem roku kontaktirali porodicu Vuković i uputili prvu pomoć u vidu zimskih jakni, patika, trenerki, rančeva, školskog pribora, dukserica i dr.

Svesni smo da ovo neće vratiti njihovu kuću, ali će barem za trenutak ogrejati dečija srca u saznanju da njihov voljeni klub misli na njih!

Kako se približava jesen i loše vreme, a potom i zima sa svim njenim nepogodama, a porodica Vuković je i dalje bez krova nad glavom, pozivamo sve ljude dobre volje da upute materijalnu ili drugu vrstu pomoći porodici Vuković .

„Ja se nadam da će nam neko pomoći i zahvaljujem se i onima koji pomognu i onima koji ne pomognu, ali očekujem da će se neko javiti da deci obezbedimo sobu i da imaju gde da spavaju“, kaže Brankica Vuković koja veruje da u Srbiji još uvek ima dobrih ljudi.

Broj žiro računa za donacije: 160-5700100350866-91 Banka Inteza na ime Brankica Vuković

Telefona za kontakt porodice: 060/138-40-30

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)