ZVEZDA BI MOGLA DA OSTANE BEZ ŠTOPERA: Spartak "flertuje" sa Degenekom

Z. Ćorović

24. 07. 2020. u 20:12

ČIM je Mitar Mrkela izjavio da Miloša Degeneka (26) traži jedan veliki klub, novinari su brzo "provalili" da se radi o Spartaku iz Moskve.

ЗВЕЗДА БИ МОГЛА ДА ОСТАНЕ БЕЗ ШТОПЕРА: Спартак флертује са Дегенеком

Foto: N. Paraušić

Ipak, i ovu informaciju bi trebalo uzeti sa rezervom, pošto je na toj istoj konferencij za štampu sportski direktor crveno-belih izjavio da "90 odsto onoga što piše u medijima, a odnosi se na prelazni rok, nije istina".

Nikog ne čudi to što se razni klubovi često raspituju za Degeneka, on se od dolaska na "Marakanu" dokazao kao igrač koji odskače kvelitetom i srčanošću. Njegove ogromne zasluge u sada već istorijskom megdanu u Salcburgu, nijedan navijač Crvene zvezde nikada neće zaboraviti, niti potceniti, a golom u Bernu dobro je pogurao ekipu i ka drugoj uzastopnoj Ligi šampiona.

Saznalo se i to da se ruski Spartak, Zvezdin bratski klub, za sada samo raspituje za Zvezdinog štopera i da se posao neće realizovati ispod ponude od tri miliona evra. Toliki novac su zimus nudili i kineski klubovi, ali je Miloš rešio da ostane, jer na prvom mestu želi da nastavi karijeru u Evropi. U Aziji je već bio u Al Hilalu, kome ga je Zvezda prvo prodala za 3,25 miliona, pa ga prošlog leta otkupila od Arapa za 1,5 miliona evra. Na svim poljima, pokazao se kao crveno-bela "zlatna koka".

Ovaj Degenekov flert sa Spartakom još je na početku i nije ozbiljan. Možda će uskoro uznapredovati, sem ukoliko Mrkela nije mislio na neki drugi veliki klub, pa on uskoči iz potaje. Sigurno ni treneru Dejanu Stankoviću ne bi bilo ni malo prijatno da pred velike izazove ostane bez ovako važnog aduta.

Sem Degeneka, najtraženija "roba" u Zvezdinom izlogu su mladi fudbaleri, Željko Gavrić i Njegoš Petrović. Njihova cena je oko pet miliona evra i svako ko bude hteo toliko da zavuče ruku u džep, moći će i da kupi najvrednije bisere sa "Marakane".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

SVETSKI DAN BUDUĆNOSTI: Kako da stvorimo bolji svet za sve