USEIN BOLT O NASLEDNICI: Neću gurati kćerku na atletiku, ako bude želela da trenira podržaću je

Novosti online

15. 07. 2020. u 10:00

BIVŠI atletičar sa Jamajke Jusein Bolt nedavno je predstavio svoju kćerku Olimpiju Lajting Bolt.

УСЕИН БОЛТ О НАСЛЕДНИЦИ: Нећу гурати кћерку на атлетику, ако буде желела да тренира подржаћу је

Jusein Bolt foto: EPA

Iako joj je dao ime koje nosi težinu njegovog fantastičnog uspeha na Olimpijskim igrama, ali i grčku mitologiju, najbrži čovek sveta napominje da je nikada neće pritiskati da se bavi sportom, jer poređenja sa njim mogu da joj donesu samo teret i probleme.

- Nastojaću da je ne guram ka atletici. Nije to sport za svakoga. Baš njoj, kao mojoj kćerki, može biti samo teže jer bi je nesumnjivo poredili samnom. Sa druge strane ako bude želela da je trenira, ja ću je podržati – rekao je Jusein Bolt u video razgovoru sa novinarom Efe.

Predstavljanje Boltove kćerke javnosti poklopilo se sa premijerom dokumentarnog filma „Šifra veličine“ koji je emitovan na platformi Aple TV +, kao i serije u kojoj Bolt pred reflektorima i kamerama igra rolu sa drugim elitnim sportistima kao što su Lebron Džejms, Tom Brejdi, Keli Sleter i Alek Morgan.

Svaka epizoda prikazuje sportistu koji za manje od 10 minuta ispriča o prekretnici u svojoj karijeri. Bolt je odabrao kada je na Svetskom prvenstvu u Berlinu 2009. godine rezultatom 9,58 sekundi oborio svetski rekord u trci na 100 metara.

Iako je prošlo više od decenije, Bolt se odlično seća tih trenutka.

- Sve se sastoji u tome da volimo to što radimo i dajemo se maksimalno. To je ono što čini nekoga uspešnim. Ako ne radimo na svojim talentima, nećemo postati veliki i sjajni. Sve je u posvećenosti - rekao je najbrži čovek na svetu.

Bolt se sa staze povukao 2017. godine, ali je ostao u kontaktu sa sportom i veoma mu nedostaje tokom pandemije viursa korona.

- Nedostaje mi sport. Od kada je počela pandemije nema ničega - rekao je iz svog doma na Jamajci i otkrio da redovno vežba, kao i da mu je biciklizam postao veoma drag sport.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri