Italijani otkrivaju mesta i datume igranja Lige šampiona i Lige Evrope: Biće avgust mesec fudbala

Novosti online

16. 06. 2020. u 09:47

Duoočekivana rezolucija konačnog formata Lige šampiona i Lige Evrope, u nastavku sezone, procurela je u javanost dan pre zakazanog sastanka UEFA.

Италијани откривају места и датуме играња Лиге шампиона и Лиге Европе: Биће август месец фудбала

Foto: Novosti arhiva

Izvršni odbor UEFA ima poslednju reč, ali ono što se čini jasnim jeste da ono što se do sada igralo u dva meča sada će se igrati u jednom. Završnjica Lige šampiona igraće se u Lisabonu na stadionu Benfike “De Luiž”, dok će se Liga Evrope igrati u nekoliko gradova Nemačke.

Preostalo je još da se odigra 16 kola, četiri Lige šampiona i 10 Lige Evrope.

Mečevi osmine finala Lige šampiona igraće se od 7. do 9. avgusta, u zemljama domaćina. To znači da će Juventus u Italiji dočekati Lion, posle prvog meča koji je završen sa 1:0, odnosno Barselona u Španiji igra protiv Napolija (1:1), prenosi italijanski “Skaj”.

Od 12. avgusta trebalo bi da krene četvrtfinala, koje će se igrati do 15. Polufinala su na programu 18. i 19. avgusta, a finale 23. I sve se igra na stadionu “De Luiž” u Lisabonu.

Po istom principu trebalo bi da se igra i Lige Evrope. Jedini problem su domaćinstva Rome i Intera, jer je u Italiji i dalje virus korona prisutan, a mere zaštite na snazi. Umesto u Rimu i Milanu utakmice će se igrati u nekim od gradova Nemačke.

Četvrtfinalne utakmice igraće se od 10. do 21. avgusta u četiri grada: Duizburgu, Gelzenkirhenu, Frankfurtu i Kelnu.

Dok je zdravstvena situacija pod kontrolom sprovodiće se pomenuta šema takmičenja, a da li će na tribinama biti bar malo publike saznaćemo sutra na sastanku UEFA.

UEFA će odlučiti i o mnogim turnirima nacionalnih selekcija koje će se igrati, pri čemu će Liga nacija teoretski biti na programu već od septembra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri