ZVEZDA OSVOJILA DUPLU KRUNU! Šampion pobedio Vojvodinu i uzeo i trofej Kupa Srbije (FOTO/VIDEO)

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

21. 05. 2024. u 22:19 >> 19:35

CRVENA zvezda potvrdila je domanaciju u srpskom fudbalu pošto je posle prvenstva osvojila i Kup Srbije pobedivši u finnalu u Loznici Vojvodinu sa 2:1.

ЗВЕЗДА ОСВОЈИЛА ДУПЛУ КРУНУ! Шампион победио Војводину и узео и трофеј Купа Србије (ФОТО/ВИДЕО)

FOTO: FK Crvena zvezda

Crveno-beli su tako došli do 28. trofeja u najmasovnijem takmičenju, a osvojili su četvrtu uzastopnu duplu krunu.

Dosta nervoze bilo je tokom susreta. Ipak, to ne treba da čudi s obzirom na važnost utakmice. Crveno-beli su igrali za istorijsku četvrtu uzastopnu duplu krunu, a Novosađani da obezbede plasman u Ligu konferencija.

Bilo je toko meča malih čarki na terenu, sudija Milan Ilić je morao i da prekida meč u nekoliko navrata, a dvaput i zbog ubacivanja predmeta u teren od strane navijača. Takođe, Zvezdi su poništena tri pogotka, dva je postigao Šerif Endijaj, jedan Osman Bukari.

Prvak je u prvom delu susreta bio bolji rival. Stvorio je šampion Srbije nekoliko izglednih prilika, ali i Vojvodina je u nekoliko navrata ozbiljno zapretila Omriju Glazeru. Formalni domaćin na ovom susretu je bolju igru krunisao pogotkom u 37. minutu. Šerif Endijaj je glavom spustio loptu Mirku Ivaniću koji je udarcem iz orketa uspeo da matira Lazara Carevića.

Ubrzo su crveno-beli duplirari vođstvo preko Endijaja. Ipak, njegov pogotak je poništen zbog fosajda u začetku akcije u kom se nalazio Piter Olajinka.

Drugo poluvreme tek što je počelo bilo je prekinuto. Veliki broj papirnih rilni ubacili su u teren navijači Zvezde. Takođe, golman Vojvodine je tom prilikom ostao da leži na terenu, verovatno pogođen nečim što je poletelo s tribine. Sve se brzo rešilo i utakmica se nastavila.

A opet, nije bilo mnogo atraktivnog fudbala na početku nastavka. Posle jednog prekida Carević je u želji da izbije loptu "nokautirao" Uroša Spajića. Susret je bio prekinut da bi mu se ukazala pomoć. Na kraju je najvažnije bilo da su obojica uspela da nastave utakmicu, a "nokautirani" Spajić je nedugo zatim izrastao u junaka beogradske ekipe.

U međuvremenu. VAR nije bio naklonjen šampionu Srbije. U 62. minutu gol je postigao Osman Bukari, ali je on poništen zbog ofsajda u kom je bio Endijaj koga je pre pogotka pogodila lopta. Ipak, uspela je Zvezda brzo da duplira prednost.

Igrao se 66. minut kada je Hvang In Bom izveo korner, sve je dobro pratio Spajić i zakucao je glavom loptu u mrežu protivnika.

Mogao je Andrija Radulović da se upiše u strelce protiv bivšeg kluba. Dejan Zukić je uposlio kreativnog vezistu, a ovaj jačom levom nogom iz neposredne blizine šutirao preko Zvezdinog gola.

A onda, još jednom ovom finalu nije imao sreće Šerif Endiaje. Senegalac je u 82. minutu drugi put zatresao mrežu Novosađana, no i taj gol je poništen zbog malog ofsajda u kome se nalazio.

Uspela je Vojvodina u osmom minutu nadoknade da postigne gol. U strelce se protiv bivšeg kluba upisao Aleksa Vukanović. Postigao je veoma lep pogodak krilni napadač Novosađana, no on je stigao kasno da bi se došlo bar do nerešenog rezultata.

Do kraja utakmice je tim iz Beograda saučavao prednost, pa je Crvena zvezda mogla da počne sa slavljem. Inače, izabranici Vladana Milojevića su ubedljivo došli do titule u najmasovnijem takmičenju. Okončali su ga sa samo jednim primljenim pogotkom, uz gol razliku - 19:1. Takođe, ovo je bio 23. meč u kome Crvena zvezda nije izgubila od Vojvodine.

Podsetimo, prvenstvo Srbije biće okončano za vikend. Beograđani će na stadionu "Rajko Mitić" dočekati Čukarički, dok će Vojvodina na "Karađorđu" igrati protiv Mladosti.

Crvena zvezda - Vojvodina 2:1 (1:0)

Stadion: "Lagator" (Loznica). Gledalaca: oko 8.000. Sudija: Milan Ilić. Strelci: Ivanić 37, Spajić 66 (C. zvezda) - Vukanović 98 (Vojvodina).

Crvena zvezda (4-2-3-1): Glazer - Mijailović, Spajić, Dragović, Rodić - Hvang (od 96. Mimović), Stamenić (od 74. Katai) - Bukari (od 74. Kanga), Ivanić (od 96. Šljivić), Olajinka - Endijaje (od 96. Knežević).

Vojvodina (4-2-3-1): Carević - Lazarević (od 78. Kembel), Crnomarković, Korać, Đorđević - Petrović, Savićević (od 65. Radulović) - Ivanović, Zukić (od 88. Nikolić), Seri - Vukanović.

KRAJ! Crvena zvezda - Vojvodina 2:1

Gotovo, kraj meča, Zvezda je osvojila Kup!

90+8' - Evo drame u Loznici. Aleksa Vukanović je postigao gol protiv bivšeg kluba. Izbio je Mimović loptu pravo na nogu krilnom napadaču Vojvodine, on je sjajno šutirao i pogodio je veoma lep pogodak.

90' - Sudija Milan Ilić produžio je drugo poluvreme za devet minuta.

82' - Nema sreće Endijaj kome je zbog minimalnog ofsajda poništen i drugi gol na utakmici. Sjajnu kontru izveli su crveno-beli. Mijalović za Kataija, ovaj za Ivanić, da bi strelac prvog gola poslao oštru loptu pred gol rivala i Senegalcu nije bilo teško da se upiše u strelce. Ipak, na kraju on nije priznat.

FOTO: FK Crvena zvezda

80' - Period od 60. do 80. minuta obeležio je momak koji je doživeo strahovit udarac - Uroš Spajić. On je posle kornera duplirao vođstvo Zvezde, a umeo je to i da proslavi sa "delijama". Nakon toga, i navijači Crvene zvezde su pokrenuli pesmu sve glasnije i glasnije, i počeli polako da slave iako je Vojvodina imala svoje šanse. Nervoza kod izabranika Božidara Banovića je bila sve primetnija, a vremena za njihov povratak "u život" - sve manje.

79' - Novi pokušaj Radulovića, ali nova odbrana Glazera. Bio je Izraelac dobro postavljen i sprečio je rivala da postigne gol i unese neizvesnost u ovo finale.

78' - Menjao je i Božidar Bandović. Milan Lazarević je izašao iz igre, priliku je dobio brzonogi Jamajčanin Norman Kembel.

74' - Prve promene napravio je Vladan Milojević. Utakmicu su završili Marko Stamenić i Osman Bukari, a njih su zamenili Aleskandar Katai i Gelor Kanga.

70' - Samo što je ušao u igru Andrija Radulović je mogao da se upiše u strelce protiv bivšeg kluba. Dejan Zukić je uposlio kreativnog vezistu, a ovaj jačom levom nogom iz neposredne blizine šutirao preko gola.

66' - Tek drugi korner izvela je Zvezda i iz njega je postigla gol. Centrirao je Hvang, a sve je dobro pratio Spajić koji je glavom zakucao loptu u mrežu rivala.

"NOKAUTIRAN" OBRADOVAO "DELIJE": Ovako je Zvezda uvećala vođstvo u finalu Kupa Srbije protiv Vojvodine (VIDEO)

64' - Početak drugog poluvremena obeležila je koreografija "Delija" koji su ubacili papire na teren i započeli bakljadu. Tom prilikom nepoznati predmet je pogodio golmana Vojvodine Carevića. Teren je vrlo brzo raščišćen, a u ovoj akciji pomagali su i igrači Crvene zvezde. Primetna je nervoza na licima igrača "stare dame iz Novog sada" koji sve nervoznije i grublje ulaze u duele, a nakon toga i u česte rasprave sa sudijom. Kada se desio sudar Carevića i Spajića, navijači su prepoznali situaciju i pružili podršku obojici igrača dok im je ukazivana pomoć.

62' - Novi gol postigla je Zvezda, ali i on je poništen. Bukari je sjajno šutirao sa nekih 13 metara i pogodio je gornji desni ugao Carevićevog gola. Ipak, lopta je pre udarca krilnog napadača crveno-belih pogodila Endijaja koji je bio u ofsajdu.

FOTO: FK Crvena zvezda

58' - Pokušao je iz daljine Vukan Savićević, dobro je bio postavljen Glazer i uspeo je da interveniše i spreči formalno goste na ovom susretu da izjednače.

54' - Neprijatne scene na "Lagatoru". Posle slobodnog udarca i centaršuta Hvanga na loptu su krenuli Carević i Spajić. Golman Vojvodine je krenuo da boksuje loptu i udario je u glavu defanzivca Zvezde. Obojica su ostali da leže, a čini se da je deblji kraj izvukao reprezentativac Srbije.

52' - Nastavljena je konačno utakmica u Loznici. Drugo poluvreme se praktično nije ni igralo, pošto je odmah usledio prekid.

50' - Prekid i dalje traje, a fudbaleri Zvezde pomažu da se sa terena "Lagatora" sklone papirne rolne.

Screenshot / TV Arena sport

46' - Počelo je drugo poluvreme u Loznici. Sada je Vojvodina krenula sa centra. Meč je odmah bio prekinut zbog velikog broja ubačenih papira na teren.

Screenshot / TV Arena sport

Takođe, ostao je da leži na travi Lazar Carević. Nešto je upalo u teren i čini se pogodilo čuvara mreže Novosađana. Lekarska ekipa je morala da uđe na teren, ali najvažnije je da se brzo pridigao.

Screenshot / TV Arena sport

Prvo poluvreme: Crvena zvezda - Vojvodina 1:0

Jedna zanimljivost dok se čeka početak drugo poluvremena. ;ali podsetnik pred koliko teškim zadatkom je Voša. Naime, u ovosezonskom izdanju Kupa Srbije u fudbalu, Zvezda nije primila nijedan jedini pogodak, a trenutno, sa ovim vođstvom, ima gol-razliku 17:0.

U poslednjoj trećini poluvremena, Zvezda je naplatila inicijativu. Ivanić je doveo goste u prednost, a Endijajev gol je poništio VAR. Upravo ovakav razvoj situacije je naterao navijače na zviždanje, glasne povike sa tribina i ubacivanje predmeta na teren, pa je zvanični spiker morao da opomene pristalice Vojvodine da navijaju fer i korektno. Do kraja poluvremena utakmica je odgrana bez novih prekida, sem dok se obavljala VAR provera.

45+5' - Završeno je prvo poluvreme finala Kupa Srbije. Napeto je bilo tokom prvih 50 minuta. Sudija je zbog dima morao da prekida meč, bilo je malih čarki na terenu, viđen je jedan gol, ali i jedan poništen pogodak.

45+2' - Seri je odlično šutirao iskosa sa leve strane. Lopta je posle njegovog pokušaja prohujala pored stative.

45' - Prvo poluvreme je produženo za pet minuta.

40' - Samo tri minuta bilo je potrebno Crvenoj zvezdi da duplirao vođstvo od koga neće biti ništa. Rodić se sada našao u ulozi asistenta, a Endijaj se upisao u strelce. Oštru loptu po zemlji poslao je levi bek Zvezde, Senegalac je dobro pratio akciju i uspeo je da se upiše u strelce. Ipak, pogodak je poništen nakon reakcije iz VAR sobe kada je ustanovljeno da je bio ofsajd.

ZVEZDAŠI SLAVILI - UZALUD: Ovaj gol je VAR poništio Zvezdi u finalu Kupa Srbije protiv Vojvodine (VIDEO)

40' - Crvena zvezda i Vojvodina ne zaboravljaju legende kluba. Okačili su transprarent sa likom Vujadina Boškova i Siniše Mihajlovića.

37' - Evo gola u Loznici! Glavom je Endijaj sjajno spustio loptu za Ivanićia, koji je šutirao iz okreta po prijemu loptu. Carević nije mogao da uradi ništa u toj situaciji. Vezista crveno-belih je dobru igru krunisao pogotkom.

GOL ZA RADOST "DELIJA": Ovako je Zvezda povela protiv Vojvodine u finalu Kupa Srbije u fudbalu (VIDEO)

35' - Malo je nedostajalo da Vojvodina povede. Ivanović je izašao sam ispred Glazera, ali mu je Izraelac dobro ušao u šut, pa je mladi napadač tima iz Novog Sada šutirao pored gola.

33' - Od 15. do 30. minuta ne samo da nije bilo promene rezultata, nego ni igre. I dalje je Zvezda dominantnija ali je intenzitet samih napada dosta opao. Ono što je bilo zanimljivo jeste da su navijači koristili zvučne efekte sirena koje su se orile "Lagatorom", podsećajući na momente na vuvuzele, čuvene trube sa Mundijala u Južnoj Africi, mada su podsećale samo po upornosti, a po zvuku - na vozila pod rotacijom. Zanimljivo je bilo i na samom terenu, naravno, tim pre što su počele i prve čarke fudbalera. Raste napetost...

29' - Prvi žuti karton u timu Vojvodine dobio je Đorđe Crnomarković koji je za vrat uhatio i potom oborio na zemlju Šerifa Endijaja.

27' - BRUKA! Prekinut (srećom, samo na kratko) meč finala Kupa, jer je neko od navijača Vojvodine ubacio do pola punu plastičnu flašu na teren. Kao da je gađan bio jedan od igrača Zvezde - srećom, niko nije pogođen...

24' - Udarac iz daljine oprobao je Hvang In Bom. Ipak, Carević je dobro reagovao i uspeo je da odbije loptu.

FOTO: FK Crvena zvezda

20' - Prvi žuti karton na utakmici pokazao je Milan Ilić. Oštro je starovao Stamenić i za sudiju nije bilo dileme, u njegovoj beležnici završio je reprezentativac Novog Zelanda.

17' - Kratak osvrt na početak susreta u Loznici. Prvih petnaest minuta proteklo je u inicijativi crveno-belih, koji su ređali šanse i pokušavali da dođu do gola. Ono što je svakako zanimljivo jeste na koji način je Loznica dočekala ovaj veliki meč. Stadion na Lagatoru je skoro popunjen i atmosfera je prava fudbalska. Navijači oba tima prave sjajan ambijent i Loznica uživa u sjajnom fudbalu iako je pretilo da kiša pokvari planove.

16' - Sjajna je atmosfera na tribinama "Lagatora". Navijači oba kluba su napravili odlične koreografije.

13' - Prosto je neverovatno kako crveno-beli nemaju prednosti. Bukari je umakao odbrani, ali promašio je zicer. Bio je u odličnoj poziciji i opet je traljavo šutirao.

12' - Opet prilika za Zvezdu. Olajinka je prošao po levoj strani, odložio je loptu za Marka Stamenića koji je šutirao iz prve, no lopta je otišla pored gola Novosađana.

10' - Ređaju se opasni napadi pred golom Lazara Carevića. Za sada je Vojvodina odolela naletima aktuelnog šampiona.

9' - Još jedna odlična prilika za crveno-bele. Ivanić je veoma raspoložen. On je umakao odbrani rivla, no i on je loše šutirao i do promene rezultata nije došlo.

7' - Sada dobra šansa i za Zvezdu. Ivanić je dobro proigrao Bukarija koji je bio u dobroj poziciji. Reprezentativac Gane je šutirao sa nekih 15 metara, ali to je uradio veoma loše i lopta je otišla visoko preko gola.

5' - Više od minut taje prekid. Dim koji je nastao posle bakljade pravi probleme i vidljivost nije najbolja.

3' - Velika prilika za Vojvodinu. Endijaj je izgubio loptu blizu centra igrališta, ona je došla do Serija koji je poslao sjajan pas ka Vukanoviću čiji udarac je uspeo da zaustavi Omri Glazer.

1' - Odmah opasan napad crveno-belih. Olajinka je poslao loptu u prostor, do nje je došao Mirko Ivanić, ali sve je dobro pratio Seid Korać i uspeo je da spreči fudbalera branioca titule da dođe u izglednu priliku.

1' - Počelo je finale Kupa Srbije. Sa centra je krenula Crvena zvezda!

20.00 - U loži stadiona "Lagator" nalazi se selektor Srbije Dragan Stojković Piksi. On će sigurno najviše pažnje obratiti na Srđana Mijailovića i Uroša Spajića sa jedne, odnosno Mihaila Ivanovića sa druge strane.

19.34 - Dolazak Zvezdinih navijača na stadion:

19.30 - Zvezdini košarkaši su osvojili trofej ove nedelje, pa su kao svojevrsnu najavu finala Kupa - zaigrali fudbal. Evo i kako je to izgledalo:

19.15 - Ovako izgleda tribina sa Vošinim navijačima, oko sat vremena pred početak finala:

19.04 - Poznati su i sastavi za koje su se odlučili Vladan Milojević i Božidar Bandović:

Crvena zvezda (4-2-3-1): Glazer - Mijailović, Spajić, Dragović, Rodić - Hvang, Stamenić - Bukari, Ivanić, Olajinka - Endijaje.

Vojvodina (4-2-3-1): Carević - Lazarević, Crnomarković, Korać, Đorđević - Petrović, Savićević - Ivanović, Zukić, Seri - Vukanović.

18.57 - Pogledajte na kakvom sjajnom sportskom objektu se igra večeras ovo finale:

18.50 - Evo i kako u ovom trenutku izgledaju ulice Loznice:

18.39 - Veliko nevreme pogodilo je Loznicu. Grad veličine oraha je padao u ovom mestu u Srbiji.

Uoči meča:

Crveno-beli brane trofej u najmasovnijem takmičenju i imaju veliki motiv da ponovo podignu pehar, pošto bi to ekipi iz Ljutice Bogdana bila četvrta uzastopna dupla kruna.

Takođe, strateg Zvezde Vladan Milojević bi u slučaju trijumfa osvojio prvi trofej Kupa sa klubom, jer to nije uspeo da uradi u prvom mandatu.

Sa druge strane Vojvodina želi da prekine dominaciju tima iz Beograda. Ukoliko ekipa Božidara Bandovića pobedi, imaće ozbezbeđenu grupnu fazu Lige konferencija. To znači da bi evropsku sezonu Novosađani počeli od plej-ofa kvalifikacija za Ligu Evrope.

Ova dva tima su ove sezone do sada odigrali tri utakmice, Zvezda je dva puta trijumfovala - u Beogradu je bilo (5:0) i na severu Srbije (2:1). U meču plej-ofa koji je odigran u Novom Sadu nije bilo pobednika (0:0).

BONUS VIDEO: MUK U HUMSKOJ: Bivši igrač Zvezde u finišu meča srušio Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Last Minute AKCIJA Popust čak do 380 evra! Iskoristite akciju i rezervišite letovanje na najpopularnijoj destinaciji ove sezone