RUSI OTKRILI: Srbija doživela ogroman pritisak da odustane od meča sa Rusijom! Evo šta se dešavalo iza kulisa i zašto Srbe sad još više cene

Novosti online

21. 03. 2024. u 21:53

Rusija i Srbija su odigrali prijateljsku utakmicu u Moskvi, a po njenom završetku otkriveno je nešto vrlo zanimljivo.

РУСИ ОТКРИЛИ: Србија доживела огроман притисак да одустане од меча са Русијом! Ево шта се дешавало иза кулиса и зашто Србе сад још више цене

Screenshot

Podsetimo, Rusija je deklasirala Srbiju, napunivši mrežu Piksijeve ekipe usled velikog kiksa "orlova" u uvodnom delu meča, a kada je meč okončan - o njemu se oglasio i prvi čovek ruskog fudbala.

Aleksandar Djukov, predsednik Ruskog fudbalskog saveza (RFS) već nešto više od dve godine muku muči kako da organizuje razvoj fudbala u Ruskoj Federaciji, jer je rat u Ukrajini doveo do toga da UEFA i FIFA zabrane Rusima da igraju takmičarske mečeve. Suspenzija se odnosi i na klubove i na sve ruske reprezentativne selekcije, pa je utakmica sa Srbijom tek prva od izbijanja pomenutog sukoba koju je "zbornaja komanda" odigrala sa nekom evropskom selekcijom, uglavnom su to bile afričke i azijske.

Djukov je, govoreći za ruski "Šampionat", posle meča sa "orlovima" otkrio i da je Srbija izdržala veliki pritisak nakon što je prihvatila poziv da gostuje u Moskvi.

- Hteo bih da se zahvalim delegaciji Fudbalskog saveza Srbije koja je omogućila da se ovaj meč održi. A ovo kažem jer znam da je značajan broj evropskih zemalja vršio u prethodnom periodu prilično veliki pritisak na njih i radio sve što je moguće da se spreči ova poseta i odigravanje utakmice. Ali, Srbi su se u toj situaciji držali dobro i to je ono što i odlikuje istinsko partnerstvo - istakao je predsednik RFS-a.

S kim sve igra fudbalska reprezentacija Srbije do Evropskog prvenstva?

Podsetimo, pripreme "orlova" za EURO 2024 uključuju zasad još tri prijateljske utakmice: protiv Kipra (25. marta), te Austrije (4. juna) i Švedske (8. juna), kada će se od fudbala i zvanično oprostiti Zlatan Ibrahimović.

Sve o "orlovima", fudbalu, ali i sportu generalno, pratite na sportskim stranicama portala "Novosti".

Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: Nestvarno - ovo su Rusi zasvirali kada su fudbaleri Zvezde izašli na teren u Sankt Peterburgu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)