OTKAZ, ALI I NOVA ŠANSA: Krasnodar nestrpljiv, a srpskog trenera možda vrlo brzo čeka posao u Moskvi

N. I.

13. 03. 2024. u 14:13

"ŠTA ?! Vladimir Ivić je dobio otkaz u Krasnodaru !" Ovo je samo jedan od naslova iz sportskih medija u Rusiji koji je možda na najslovitiji način opisao iznenađenje svih onih koji prate fudbal u najvećoj zemlji na svetu. Ubedljivo najbolja ekipa i najbolji trener u jesenjem delu ruske elitne fudbalske lige neočekivano su se rastali posle samo dva prvenstvena kola i jednog meča u Kupu Rusije.

ОТКАЗ, АЛИ И НОВА ШАНСА: Краснодар нестрпљив, а српског тренера можда врло брзо чека посао у Москви

FOTO: Profimedia

Remi kod kuće sa Rubinom, poraz u gostima od Rostova (2:1) i prekjučerašnji poraz u Kupu u gostima kod Himkija (2:0), bili su očigledo razlog da 56-godišnji predsednik kluba i jedan od najbogatijih Rusa Sergej Galicki uruči otkaz Iviću. Činjenica je da je sjaji srpski stručnjak koji je radio u PAOK, Makabiju iz Teal Aviva i Votfordu ugovor isticao tek na kraju 2024. godine, ali i da je polusezonu završio na prvom mestu kao jesenji prvak Rusije. Sve ovo je na tasu ambicija, želja i "stručnih" procena bilo ljudima u Krasnodaru tanje od dva jedng remija i dva poraza na startu fudbalskog proleća.

Sve ovo ima svoju cenu. Prevedeno u evre, ona iznosi oko 1,5 miliona evra. Toliko će, po slovu ugovora, u narednih desetak dana Krasnodar morati da isplati Iviću zbog jednostranog prekida saradnje.

Ipak, neke vesti iz Rusije govore da srpski trener možda neće ni napuštati ovu zemlju. Naime, za njega je već nekoliko nedelja zaintereseovan moskovski Spartak. Crveno-belima iz ruske prestonice ne cveta cveće, drma se klupa 34-godišnjem Špancu Giljermu Abaskalu. Ivić će možda iz Krasnodara da se preseli u Moskvu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)