NE MOŽE DA VERUJE: Evo kako je FIFA u dve rečenice odgovorila na žalbu Marka Overmarsa

Novosti online

07. 02. 2024. u 16:12

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) odbila je žalbu nekadašnjeg holandskog reprezentativca Marka Overmarsa da obavlja bilo kakvu funkciju u profesionalnom fudbalu u narednih godinu dana, prenosi holandski Tajms.

НЕ МОЖЕ ДА ВЕРУЈЕ: Ево како је ФИФА у две реченице одговорила на жалбу Марка Овермарса

EPA

 - Dobili smo poruku od dve rečenice. Prva rečenica kaže da je žalba odbijena, a druga rečenica kaže da će troškove snositi Overmars. Sada moramo putem FIFA portala da tražimo obrazloženje. Prošli put je potrajalo - rekao je Overmarsov predstavnik Frenk Nervort.

Holandski sportski sud (ISR) odlučio je u novembru prošle godine da zabrani Overmarsu obavljanje bilo kakve funkcije u holandskom fudbalu na period od dve godine, od kojih je jedna uslovna.

Fudbalski savez Holandije (KNVB) prihvatio je odluku ISR-a i početkom januara zabranio je Overmarsu da obavlja bilo kakvu funkciju u profesionalnom fudbalu u narednih godinu dana na globalnom nivou, pošto je slao neprikladne poruke koleginicama. Suspenzija Overmarsa je na snazi od 16. novembra prošle godine.

FIFA je početkom godine prihvatila zahtev KNVB i suspenziju Overmarsu proširila na globalni nivo. Holanđanin je tada bio na poziciji sportskog direktora belgijskog Antverpena, ali je zbog suspenzije morao da se povuče sa ove funkcije.

Overmars je u februaru 2022. godine napustio funkciju sportskog direktora Ajaksa zbog "neprihvatljivog ponašanja" prema koleginicama. On se potom izvinio zbog svog ponašanja. Nervort je izjavio da će Overmars u narednom periodu da odluči da li će se žaliti Sudu za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani.

Overmars je u igračkoj karijeri nastupao za Ajaks, Arsenal i Barselonu.

BONUS VIDEO: ZVEZDA POČELA PRIPREME: Vladan Milojević odradio prvi trening po povratku u klub

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)