ZAPAD GLEDA I NE VERUJE: Crvena zvezda će baš ovo da uradi dan pred 25. godišnjicu NATO bombardovanja Srbije!

Novosti online

25. 12. 2023. u 17:33

NATO bombardovanje Srbije počelo je 24. marta 1999. godine, pa će predstojećeg proleća biti tačno četvrt veka od te agresije. A dan pred narednu, 25. godišnjicu, Crvena zvezda će prilično obradovati svoje navijače. Ali i Rusiju.

ЗАПАД ГЛЕДА И НЕ ВЕРУЈЕ: Црвена звезда ће баш ово да уради дан пред 25. годишњицу НАТО бомбардовања Србије!

FOTO: FK Crvena zvezda

Naime, tog 23. marta 2024. Crvena zvezda će na Marakani ugostiti desetostrukog prvaka Rusije, aktuelnog šampiona te zemlje - Zenit iz Sankt Peterburga. 

Dok zbog rata u Ukrajini "zapadni" deo sveta brani ruskim ekipama da učestvuju u međunarodnim utakmicama, a pojedince uslovljavaju da se odreknu imena države, grba, zastava i himne ne bi li mogli na međunarodna nadmetanja, Zvezda je rešila da baš iz Rusije bude njen gost dan pred godišnjicu NATO bombardovanja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FC Zenit (@zenit_spb)

Ovime je, inače, samo nastavljena saradnja srpskog i ruskog šampiona, koji su se sastali i tokom ovogodišnjih letnjih priprema.

Tada je u Rusiji bilo 2:1 za Zvezdu, u sklopu turnira "Premijer kup", a saradnja se ogleda i u vidu prodaje defanzivca crveno-belih i reprezentativca Srbije, Strahinje Erakovića, braniocu trona u Ruskoj Federaciji.

Detalj sa utakmice Zenit - Crvena zvezda u leto 2023 / FOTO: FK Crvena zvezda

Navijači Crvene zvezde su u bratskim odnosima sa velikim Zenitovim rivalom u domaćem prvenstvu, Spartakom iz Moskve, ali "delije" često podsećaju na viševekovne srpsko-ruske bratske odnose, pa su tako i mečevi sa Zenitom prave svetkovine spora, ali i dobrih odnosa dva naroda.

Tradicija koju "zapad" ne podnosi

Imajući u vidu da imaju zajedničkog generalnog sponzora, Zvezda i Zenit su u poslednjih pet godina odigrali pet prijateljskih susreta, u kojima je ruski tim pobeđivao sve do leta 2023. - bilo je, redom, 1:0, 1:0, 2:1, 3:1 za ekipu iz Sankt Peterburga, pre nego što su crveno-beli priredili šou u Rusiji ovog jula.

Inače, od početka rata u Ukrajini, zapadni mediji koji imaju svoje ogranke i na Balkanu, mečeve Zvezde i Zenita nazivali su "susretima prvaka Srbije sa omiljenim klubom ruskog predsednika Vladimira Putina", a čak i "fudbalskom specijalnom operacijom" (kao aluzija na to da Rusija baš "specijalnom vojnom operacijom" naziva ono što se u zapadnoj javnosti zove "invazija na Ukrajinu").

BONUS VIDEO: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

Uskoro opširnije

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!