RIVALI REKLI - MOŽE: Član Premijer lige dobio dozvolu da dovodi igrače iz Saudijske Arabije

Novosti online

21. 11. 2023. u 18:44

Njukasl će u zimskom prelaznom roku moći da dovede na pozajmicu igrače iz Saudijske Arabije, odlučeno je danas na sastanku klubova Premijer lige, a prenosi engleski dnevnik San.

РИВАЛИ РЕКЛИ - МОЖЕ: Члан Премијер лиге добио дозволу да доводи играче из Саудијске Арабије

FOTO: AP/Tanjug

Premijer liga je ranije donela odluku da od sledećeg leta stupi na snagu pravilo da klubovi ne mogu da dovode pojačanja iz klubova koji su u vlasništvu istih osoba ili kompanija. Vlasnici Njukasla u Saudijskoj Arabiji imaju većinsku kontrolu u četiri kluba. To su Al Ahli, Al Itihad, Al Hilal i Al Nasr.

Deo klubova Premijer lige je želeo da pravilo stupi na snagu već u januaru, da bi se onemogućilo da Njukasl dovede igrače iz Saudijske Arabije, iz nekog od klubova koji su u vlasništvu iste kompanije koja je pre dve godine preuzela većinsko vlasništvo u Njukaslu. 

Da bi se to desilo, po pravilima Premijer lige bila je potrebna dvotrećinska većina glasova od 20 klubova engleske elite, ali je na današnjem sastanku samo 13 od potrebnih 14 klubova glasalo za uvođenje novog pravila već u januaru.

To znači da Njukasl već u januaru iz Saudijske Arabije može da dovede zamenu za suspendovanog Sandra Tonalija, koji zbog nelegalnog klađenja ne može da igra do kraja sezone. 


 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REĆI ĆU VAM U POVERENJU! Reakcija ruskih čelnika nakon što je u Beogradu himna Rusije prestala da se intonira tokom dodele medalja (VIDEO)