MLADENOVIĆ PRED BUGARSKU: Znamo šta nam je činiti

Tanjug

17. 11. 2023. u 14:31

Reprezentacija Srbije danas putuje u Niš gde će se pripremati za utakmicu protiv Bugarske, poslednju i odlučujuću u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

МЛАДЕНОВИЋ ПРЕД БУГАРСКУ: Знамо шта нам је чинити

Foto: Printskrin/Twitter/@FSSrbije

Srbija je u sredu izgubila od Belgije sa 0:1 u prijateljskoj utakmici, posle toga je trenirala u Staroj Pazovi, a za utakmicu protiv Bugarske, u nedelju od 15 časova u Leskovcu, pripremaće se u Nišu.

Srbiji je za plasman na Evropsko prvenstvo 2024. godine u Nemačkoj potreban bod. Mađarska se plasirala na to takmičenje pošto je sinoć u Sofiji odigrala nerešeno protiv Bugarske 2:2. Srbija je sinoć mogla da se plasira na Evropsko prvenstvo, da je Crna Gora izgubila, ali je ta selekcija pobedila Litvaniju sa 2:0.

"Rezultati iz Podgorice i Sofije ništa ne menjaju, sve je na nama, što smo i očekivali na kraju ovih kvalifikacija, da mi kreiramo svoju sudbinu. Znamo šta nam je činiti i svakako se nadamo najboljem epilogu", rekao je reprezentativac Filip Mladenović za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Srpski igrači su gledali oba meča i gol Mađarske u poslednjim sekundama utakmice, kasnije i pobedu Crne Gore u Podgorici protiv Litvanije.

"Crna Gora je zaista dobro odigrala, jako ušla u meč i kasnije rutinski dobila utakmicu. Postigli su golove na vreme. Nema šta, nama ostaje meč sa Bugarskom, moramo da damo sve od sebe, znamo šta želimo i koliko možemo", naveo je Mladenović.

On je dodao da nema lakih utakmica i da se ekipa dobro priprema za duel u nedelju u Leskovcu.

"Spremamo se i jedva čekamo nedelju da ostvarimo ono što naš fudbal čeka četvrt veka. Mislim da ova generacija zaslužuje plasman na Evropsko prvenstvo", naveo je Mladenović.

Njegov saigrač Nemanja Gudelj rekao je da ekipa želi da ostvari san mnogih generacija i plasira se na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

"Nismo obraćali mnogo pažnju na rezultate drugih utakmica, samo nam je važno da mi o sebi odlučujemo. Fokusirani smo da protiv Bugarske damo maksimum i plasiramo se na Evropsko prvenstvo. Odavno u fudbalu nema lakih protivnika, mora u svaki meč da se uđe 100 odsto, a znamo da su Bugari vratili u tim neke starije, iskusnije igrače. Bićemo koncentrisani, fokusirani i nadam se najboljem epilogu", naveo je on.

Gudelj je u Luvenu protiv Belgije prvi put bio kapiten reprezentacije.

"Ogromna čast za mene, osetiš ponos, jer ponos je igrati za Srbiju, a još poneti kapitensku traku, posebna čast. Zaista sam presrećan zbog svega", rekao je Gudelj.

Na tabeli Grupe G Mađarska je prva sa 15 bodova, Srbija ima 13, a Crna Gora 11. Litvanija je četvrta sa šest bodova, a poslednjeplasirana Bugarska ima tri.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)