CRNO-LJUBIČASTI NA OPREZU: Partizan čeka Igokeu u humanitarnoj odori, debituje Kaboklo

V. P.

11. 11. 2023. u 19:24

PROMENIĆE košarkaši Partizana boje za nedeljni duel sa Igokeom u okviru 7. kola ABA lige (21.00). Istrčaće na parket "Arene" u crno-ljubičastim dresovima u sklopu humanitarne akcije posvećene prevremeno rođenim bebama.

ЦРНО-ЉУБИЧАСТИ НА ОПРЕЗУ: Партизан чека Игокеу у хуманитарној одори, дебитује Кабокло

Foto: KK Partizan

U toj kombinaciji debitovaće brazilski centar Bruno Kaboklo, dugo iščekivano pojačanje u reketu tima Željka Obradovića.

- Kaboklo je odradio nekoliko treninga sa ekipom i biće u timu za ovu utakmicu - potvrdio je Obradović. - Imali smo dva dana za pripremu posle meča sa Fenerbahčeom. Sa velikim respektom čekamo naše prijatelje iz Igokee i sa željom da probamo da nastavimo sa igrama u istom ritmu kao do sada u ABA ligi.

Očekuje se i veća minutaža za povratnika u tim Mateuša Ponitku, dok je i dalje na bolovanju kapiten Kevin Panter. Njegov zamenik Danilo Anđušić svestan je rizika od ležernog pristupa nakon veoma važne i teško ostvarene pobede protiv turskog tima u Evroligi.

- To ne znači da treba da se opuštamo, već da maksimalno fokusirano uđemo u meč. Stalno ponavljamo koliko su nam važne utakmice u ABA ligi i svakoj moramo da priđemo motivisani. Igokea je ekipa sa dosta iskusnih igrača, znaju da igraju, veoma su čvrsti, videli smo to i na Superkupu kada smo vodili 20 poena razlike pa su oni uspeli da se vrate u igru u poslednjoj četvrtini. Dakle, moramo da budemo potpuno fokusirani kako bismo došli do još jedne pobede - kaže Anđušić.

Pobednički niz Igokee prekinut je porazom od FMP u prošlom kolu, dok Partizan posle ispuštenih bodova u meču sa Megom potrošio kvotu kikseva.

Trener Igokee Vladimir Jovanović ističe da njegov tim neće ustuknuti pred favoritom.

- Partizan je evroligaška ekipa i potvrđuje kvalitet iz utakmice u utakmicu. Ne treba trošiti reči na to kakav im je roster i da imaju najboljeg i najuspešnijeg trenera. Uradili su doselekciju tima i zaista su popunjeni na svim pozicijama. Ono što je važno za moju ekipu je da izađemo sa pozitivnim stavom i pokušamo da odigramo onako kako smo trenirali prethodnih dana, da pokažemo da imamo svoj kvalitet. Ukoliko se ukaže prilika da budemo dobri i svedemo utakmicu na jednu ili dve lopte, pokušaćemo da to iskoristimo.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave