PARTIZAN NE STAJE! Severina junak crno-belih na teškom gostovanju (VIDEO)

Novosti online

06. 11. 2023. u 16:52

FUDBALERI Partizana nastavili su pobednički niz, pošto su savladali Novi Pazar kao gosti sa 1:0, a junak trijumfa bio je Ksander Severina.

ПАРТИЗАН НЕ СТАЈЕ! Северина јунак црно-белих на тешком гостовању (ВИДЕО)

FOTO: FK Partizan

Crno-beli su uspeli da osvoje ceo plen na teškom gostovanju i opet pobegnu Crvenoj zvezdi na šest bodova prednosti. Vrlo lako je moglo da bude i drugačije jer je i domaćin pružio dobru partiju.

Krilni napadač gostiju je gol postigao već u 2. minutu. Lopta je preletela Flora, do nje je došao Holanđanin uneo je u sredinu i postigao fantastičan pogodak levom nogom.

Partizan je mogao da duplira prednost do odlaska na odmor. Nekoliko dobrih prilika je propustio Saldanja, zapretio je i Novi Pazar u par navrata, uglavnom i daljine preko Adema Ljajića.

Ipak, u nastavku utakmice domaćin je preuzeo inicijativu. Ušli su u igru Sejduba Suma i Marko Šćepović. Oni su uneli živosti u igru svog tima. Upravo su oni imali dve kolosalne šanse da poravnaju rezultat, ali u oba navrata je dobro intervenisao Aleksandar Jovanović i tako spasao crno-bele.

Gosti su uglavnom u drugom delu pretili iz kontre, no nisu uspeli da postignu drugi gol. Ipak, na kraju su izdržali pritisak rivala i za Beograd odneli ceo plen.

Partizan sada ima 37 bodova, šest više od Crvene zvezde. Novi Pazar je sedmi na tabeli sa 17.

Novi Pazar - Partizan 0:1 (0:1)

Stadion: Gradski stadion. Gledalaca: Bez publike. Sudija: Milan Milanović. Strelac: Severina 2 (Partizan).

NOVI PAZAR (4-4-2): Mirković - Lazić, Azemović, Sise, Floro (od 60. Anan) - Momčilović (od 81. Obradović), Đinho (od 60. Suma), Ergelaš (od 60. Čirjak), Milojević (od 46. Šćepović) - Ljajić, Karaklajić.

PARTIZAN (4-2-3-1): Jovanović - Filipović, Marković, Ilić, Antić - Kanute (od 46. Šćekić), Belić - Severina (od 63. Nikolić), Natho (od 64. Kalulu), Zahid - Saldanja (od 89. Menig).

 

Drugo poluvreme: Novi Pazar - Partizan 0:1

90+5' - Kraj utakmice!

90+2' - Mogao je Menig da stavi tačku na utakmicu, ali je iz dobre situacije šutirao visoko preko gola.

90' - Drugo poluvreme poroduženo je za pet minuta.

84' - Odlična utakmica kraj Jošanice. Domaćin drži loptu u nogama i više se igra pred golom crno-belih.

77' - Morao je bolje Nikolić. Našao se u dobroj poziciji i umesto da šutira želeo je da proigrao saigrača, no pročitao je tu nameru igrač Novog Pazara i dobro intervenisao.

75' - Neverovatno šta promašuje domaćin. Najpre je Šćepović propustio veliku priliku, a potom i Sise sa svega nekoliko metara.

73' - Kolosalna šansa za Novi Pazar. U situaciji jedan na jedan sa Jovanovićem se našao Čirjak, ali je golman gostiju opet odlčino reagovao.

63' - Još dve promene izvršio je Duljaj. Na terenu su Aldo Kalulu i Nemanja Nikolić, a utakmica je gotova gotova za Severinu i Natha.

FOTO: FK Partizan

63' - Ređaju se prilike na obe strane. Sjajnu je loptu poslao na penal Severina, a na nju je natrčao Natho čiji udarac je zaustavio golman domaćeg tima.

61' - Tek što je ušao Sejduba Suma se našao u velikoj prilici. Izašao je sam ispred Jovanovića, ali je Svetozar Marković u poslednji čas uklizao i sprečio izjednačenje.

57' - Udarac iz daljine je oprobao Mateus Saldanja. Ipak, nije Brazilac to uradio kako je želeo i lopta je završila u naručju Mirkovića.

51' - Šćepović je odlično proigrao Ergelaša koji je izašao sam ispred Jovanovića. Ipak golman Partizana je dobro skratio ugao i sprečio izjednačenje.

50' - Promenu je napravio i Igor Duljaj, reprezentativac Crne Gore Aleksandar Šćekić je zamenio Frenka Kanutea.

46' - Počelo je drugo poluvreme. Siniša Dobrašinović je napravio jednu promenu. Van terena je ostao Nemanja Milojević, a u igru je ušao Marko Šćepović.

Prvo poluvreme: Novi Pazar - Partizan 0:1

45+1' - Okončan je prvi deo veoma interesantne utakmice u Novom Pazaru.

45+1' - Prvo poluvremen produženo je za jedan minut.

40' - Neverovatna utakmica u Novom Pazaru. Igra se napadčki na obe strane. Sada je zapretio Saldanja. Brazilac se nije dobro snašao iako je bio u odličnoj poziciji.

37' - Opet je šutirao Ljajić iz daljine. Ipak, još jednom je dobro reagovao Jovanović i sprečio domaći tim da dođe do izjedančenja.

30' - Raspalio je po lopti Floro iz velike daljine i proverio koliko je obazriv Jovanović. Uverio se da jeste, pošto je čuvar mreže gostiju izboksovao loptu i sprečio izjednačenje.

24' - Još jednu veliku priliku je propustio Partizan. Bila je gužva u kaznenom prostoru Novog Pazara. Kanuteov udarac je odbranio Mirkovića, a onda je Sise makazicama izbacio loptu praktično sa gol linije.

22' - Prvi žuti karton na utakmici dobio je Nikola Karaklajić. On je oštro startovao nad Frenkom Kanuteom, a sudija Milan Milanović je procenio da je to za beležnicu.

FOTO: FK Partizan

19' - Zamalo da bude 0:2. Saldanja se našao u odličnoj prilici, namestio je loptu na levu nogu, ali sjajno se bacio Mirković i odbranio udarac Brazilca.

19' - Opet je pretio Novi Pazar. Ovoga puta je sa nekih 18 metara šutirao Mitar Ergelaš, no dobro je intervenisao golman crno-belih. Potom je probao i Ljajić koji je opet bio neprecizan.

14' - Prvi opasan napad domaćeg tima. Ljajić se našao u dobroj poziciji, ipak taman kada se odlučio na udarac stigao ga je Belić i omeo ga dovoljno da loptu pošalje preko gola koji čuva Aleksandar Jovanović.

8' - Izveo je Natho slobodan udarac iskosa sa leve strane. Poslo je nezgodnu loptu pred gol rivala, no dobro je reagovao golman domaćeg tima i sprečio opasnost.

2' - Odličan početak crno-belih. Severina je postigao rani gol. Lopta je preletela Flora, došla do krilnog napadača gostujućeg tima koji je uneo loptu u sredinu i sjajnim udarcem levom nogom matitao Mirkovića.

1' - Počela je utakmica u Novom Pazaru.

Uoči meča:

Crno-beli igraju sjajno i znaju samo za trijumfe, a poslednji put su gol primili 22. septembra u pobedi nad Železničarom iz Pančeva (2:1). Ipak, tim Igora Duljaja mora biti oprezan u Novom Pazaru pošto je rival kvalitetan, u poslednja tri susreta pobedio je Vojvodinu (3:1), Čukarički (1:0) i remizirao je sa TSC-om (1:1).

Partizan je prošle sezone poražen kao gost protiv današnjeg rivala sa 1:0. No, crno-beli su favoriti, iako domaćin ima nekoliko kvalitetnih igrača u sastavu i bivših članova beogradskih crno-belih.

Tako će protiv nekadašnjeg kluba igrati Adem Ljajić, Sejduba Suma i Marko Šćepović koji su ovog leta pojačali Novi Pazar.

Partizan u ovaj meč ulazi kao prvi na tabeli sa 34 boda, dok je tim Siniše Dobrašinovića na sedmoj poziciji sa 17 bodova.

Sastavi timova:

NOVI PAZAR (4-4-2): Mirković - Lazić, Azemović, Sise, Floro - Momčilović, Đinho, Ergelaš, Milojević - Ljajić, Karaklajić.

PARTIZAN (4-2-3-1): Jovanović - Filipović, Marković, Ilić, Antić - Kanute, Belić - Severina, Natho, Zahid - Saldanja.

BONUS VIDEO: Selektor fudbalera Srbije Dragan Stojković uputio Novostima čestitku za 70. rođendan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SLAVIMO VELIKU SREDU: Šta ne sme da se radi i KO DANAS FARBA jaja