BENZEMA ĆE TUŽITI MINISTRA: Optužbe da je francuski as blizak organizaciji "Muslimanska braća"

Advokat francuskog fudbalera Karima Benzeme najavio je tužbu protiv ministra unutrašnjih poslova ove zemlje Žeralda Darmanena koji ga je optužio da je u vezi s islamističkom organizacijom "Muslimanska braća".

БЕНЗЕМА ЋЕ ТУЖИТИ МИНИСТРА: Оптужбе да је француски ас близак организацији Муслиманска браћа

FOTO: Printskrin

- Gospodin Benzema je u notornoj vezi sa "Muslimanskom braćom", to svi znaju – izjavio je između ostalog francuski ministar, istakavši da je ova organizacija "širi atmosferu džihada".

Istakao je i da ga već više sedmica naročito zanima ovaj slučaj. Francuski mediji prenose neimenovane izjave iz ministrovog okruženja da se Benzema poslednjih godina okrenuo čvršćem učenju islamske ideologije, a pominju i činjenicu da ne peva "Marseljezu" u dresu reprezentacije. Društvenim mrežama kruže i Benzemini snimci u tradicionalnoj muslimanskoj odeći na hadžiluku u Meki.

Slikao se, kažu, i sa imamom iz francuskog grada Mo kod koga je bio izvršen pretres u vreme kada je ubijen profesor Samijel Pati. Takođe, izvučeno je i njegovo "lajkovanje" poruke ruskog MMA borca Habiba Nurmagomedova koji je oštro kritikovao karikature protiv proroka Mohameda.

Naročito je pod lupom bila Benzemina poruka u vezi s trenutnom situacijom u Gazi.

- Sve naše molitve upućene su stanovnicima Gaze, još jednom žrtvama nepravednih bombardovanja, koja ne štede ni žene, ni decu – napisao je Benzema kome zameraju to što nije pomenuo i žrtve u Izraelu.

Zbog svega, senatorka desničarskih republikanaca Valeri Boaje zatražila je čak da više ne igra za reprezentaciju.

- Ne vidim kao bi i dalje mogoa da nosi boje Francuske. Kada smo popularni i kada imamo utoliko uticaja na mlade, imamo obavezu da ne sklapamo pakt s neprijatljem – kazala je senatorka, koja je ča predložila da se Benzemi oduzme francusko državljanstvo, što su advokati glatko odbili kao mogućnost, ističući da to nije moguće iz prostog razloga što je rođeni Francuz.

- Karim Benzema nema nikakav kontakt, ni izbliza, ni izdaleka, sa "Muslimanskom braćom". Stvari su jednostavne. Neverovatno je šta je izrečeno – istakao je Benzemin advokat Iv Ig Vižije i najavio tužbu protiv ministra zbog pogrešnih informacija i javne uvrede.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)