"PRITISAK NAM ODGOVARA": Nemanja Gudelj veliki optimista pred duel Mađarska - Srbija

N. I.

11. 10. 2023. u 22:23

STIGLE su utakmice odluke. Što smo se nadali, nadali smo se. Sada su pred fudbalskom reprezentacijom Srbije dve utakmice od kojih bukvalno zavisi na šta će da liči put "orlova" ka Prvenstvu Evropa sledećeg leta u Nemačkoj. Ili će da izgleda kao ravna pista sa svim mogućim otvorenim rampama, ili će da bude krivina i uzbrdica.

ПРИТИСАК НАМ ОДГОВАРА: Немања Гудељ велики оптимиста пред дуел Мађарска - Србија

FOTO: M. Vukadinović

Selektor Dragan Stojkovića već četiri dana sprema svoj tim za gostovanje u Mađarskoj, gde prema poslednjim vestima goste čeka krcata "Ferenc Puškaš arena" u subotu uveče. Piksijevi izabranici su možda pod malom dozom pritiska jer idu na noge rivalu koji ih je savladao 7. septembra u Beogradu (2:1) i popalio sve moguće alarme kod selektora, a možda još više kod naših navijača.

Jedan od igrača od kojeg zavisi igra kompletne odbrane je as Sevilje Nemanja Gudelj.

- Biće drugačija utakmica nego u Beogradu. U prošlom meču nismo bili na našem nivou u prvom poluvremenu, dok smo u drugom odigrali odlično i tako bi trebalo da uđemo u ovaj što sledi. Pogotovo moramo da pokažemo borbenost i želju na terenu. Mislim da smo fudbalski bolji od Mađara, imamo mnogo kvalitetan tim, igrače u velikim klubovima, sada je sve do nas. Bitno je da izađemo na teren da pokažemo volju za pobedom, ostalo će doći na svoje - optimista je Gudelj.

Vidi se u njegovom pogledu, ali i na svakom treningu da je pritisak i osećaj odgovornosti sasvim normalna, sportska stvar.

- Nama taj pritisak ustvari i odgovara. To nam dobro dođe, to smo i ranije pokazivali. Selektor je rekao da su mu potrebni ratnici za ove dve utakmice i sasvim je u pravu. Mi smo u mentalnom smislu spremni za "rat" - jasan je Gudelj.

U dosadašnjih pet odigranih kola Srbija je devet puta tresla tuđe mreže, a odbrana je primila četiri gola. Najviše lopti je u mrežu "orlova" slali su upravo Mađari, čak dve.

- Kritika će uvek biti, ali nama odbranu ne čine tri ili četiri igrača, nego se branimo sa svih 11. Pa, ako ima kritika, onda je to za ceo tim. Ali, smatram da je to sad nebitno, nego da mi izađemo na teren kao ratnici, da pokažemo volju, onda će i kvalitet doći do izražaja - zaključuje Nemanja Gudelj

Štoper ili vezista

NEMANjA Gudelj je u poslednje vreme u dresu Sevilje, ali i Srbije u ulozi štopera. Nije isključeno da ga selektor Stojković u jednom od dva sledeća meča opet prekomanduje na sredinu terena.

- Poznajem dobro pozicije i zadnjeg veznog kao i štopera na kojoj sam uglavnom u poslednje vreme. Na treneru je da odluči gde ću da igram, tu gde budem potreban, a jedino što znam je da ću dati sve od sebe, da probam da odradim posao koji se zahteva - kaže Gudelj.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)