NESTVARNA LIGA ŠAMPIONA: Majstorija Srbina, ali - kakvi golovi, kakve drame! Lepota fudbala u punom sjaju (VIDEO)

Novosti online

03. 10. 2023. u 22:58 >> 22:54

UEFA Liga šampiona je stigla do 2. kola, a mečevi igrani u utorak su još od ranog termina privukli veliku pažnju. Oni u večernjem - iznedrili su neviđene drame.

НЕСТВАРНА ЛИГА ШАМПИОНА: Мајсторија Србина, али - какви голови, какве драме! Лепота фудбала у пуном сјају (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Najpre su se od 18.45 sastali Union Berlin i Braga, te Salcburg - Real Sosijedad, čiji megdan nije ni približno bio dramatičan kao onaj prvopomenuti.

Da nije tek tako bila hit prošle Bundeslige, ekipe iz Berlina je gostima iz Portugala pokazala u prvom poluvremenu: u 30. minutu je Šeraldo Beker krunisao kontranapad vešto postignutim pogotkom (VIDEO) a onda je u 37. opet iskoristio svoju brzinu da u akciji koja je za tili čas "pokrila" ceo teren - pravim "projektilom" donese 2:0 (VIDEO). Ali...

Portugalski tim je pred sam kraj poluvremena smanjio zaostatak, jer se Nikatae našao na pravom mestu da jedan "odbitak" smesti u mrežu (VIDEO), a novi fantastičan gol na ovom meču postigao je u 51. minutu sa distance Bruma (VIDEO), momak čije je majstorije "na svojoj koži" osetio i TSC u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Bruma na meču Union Berlin - Braga / FOTO: Tanjug/AP

I, kada se mislilo da će se duel završiti nerešenim rezultatom, a Braga je pritom od 79. minuta igrala bez isključenog Artura Žoržea - postignut je, i to u 93. minutu, novi pogodak sa prilične udaljenosti - Andre Kastro je zaokružio veliki preokret brojčano slabije Brage - majstorijom za 2:3 (VIDEO).

Kada je reč o meču u Austriji, Ojarzabal je u sedmom minutu lukavim udarcem iskosa s desne strane doneo prednost Real Sosijedadu na gostovanju Salcburgu, a već u 27. Brais Mendez je udvostručio prednost rešivši da kontranapad "3 na 2", pomalo sebično ali uspešno - završi sam. Time je i postavio konačan rezulat - 0:2 u korist ekipe iz San Sebastijana.

A onda su usledili spektakli u večernjem terminu!

PSV - Sevilja 2:2

Posle dominacije PSV-a i 15 upućenih šuteva za prvih 50 minuta igre (naspram triput manje protivničkih) Sevilja je u Ajndhovenu dala svoj prvi gol u 52. minutu, no to je Pedrosi i njegovoj ekipi poništeno zbog nehotičnog igranja rukom. Ali, nije nikakvog razloga bilo da se poništi gol koji je dao srpski reprezentativac Nemanja Gudelj.

Igrao se 68. minuta kada je Sevilja, preko Rakitića, izborila korner. U kratkoj akciji koja je usledila, lopta je centrirana s desne strane, kod dalje stative ju je bivši kapiten Real Madrida, a povratnik u matični klub, Serhio Ramos, glavom vratio u sredinu šesnaesterca, odakle ju je, vrlo atraktivno, u padu, Gudelj poslao snažno pod prečku za 0:1 (VIDEO)

Nemanja Gudelj daje gol na meču Lige šampiona PSV - Sevilja / FOTO: Tanjug/AP

Triler je tek tada počeo. I to  neviđen.

Serhio Ramos je skrivio penal koji je Luk de Jong iskoristio za 1:1 u 87. minutu (VIDEO), no, Sevilja je povela već u sledećem minutu kada je Jusef En Nesiri iskoristio centaršut Sančeza s desne strane za 1:2 (VIDEO).

Tu nije bio kraj uzbuđenjima, jer je u šestom minutu sudijske nadoknade vremena, PSV-ov Teze postigao gol za 2:2 (VIDEO), najbolje se snašavši u gužvi, i to u neposrednoj blizini Gudelja.

Džordan Teze proslavlja gol za 2:2 u dramatičnom finišu meča Lige šampiona PSV - Sevilja / FOTO: Tanjug/AP


Lans - Arsenal 2:1
Isprva je sve bilo kako su favoriti iz Premijer lige planirali: u 14. minutu, Saka je presekao jedno dodavanje unazad igrača Lansa, odmah dodao loptu Gabrijelu Žezuzu, a ovaj sa ivice kaznenog prostora doneo 0:1 "tobdžijama" (VIDEO). Ali...

Radost londonske ekipe nije dugo trajala, jer je u 25. minutu posle lošeg ispucavanja od strane golmana Arsenala Rajde - Lans odigrao sjajan tropotezni mat, koji je veoma lepim golom završio Adrijen Tomason (VIDEO).

A novi šok za ekipu Mikaela Artete desio se u 69. minutu kada je Elje Vahi krunisao dobru akciju Lansa po desnoj strani, te idealan centaršut da sa 11, 12 metara neodbranjivim udarcem donese 2:1 francuskoj ekipi (VIDEO).

Mančester junajted - Galatasaraj 2:3

Fantastična fudbalska predstava u Engleskoj završena je - velikim slavljem Turaka.

Onaj većinski, domaći deo navijača na "Old Trafordu" je  u 17. minutu proslavio vođstvo Mančester junajteda protiv Galatasaraja, kada je Rašford oštro centrirao, a sa ruba peterca glavom "zakucao" loptu u gol turske ekipe Rasmus Hojlund (VIDEO). Međutim, samo šest minuta kasnije, bivši igrač Junajteda Vilfred Zaha je poravnao na 1:1 (VIDEO) i to odlično se zagradivši dok je čekao dugačko dodavanje, pa se maltene ušetao u mrežu, izdržavši sve pokušaje Daloa da ga spreči da dođe u posed.

Hojlund je zatim još jednom oduševio pristalice ekipe s "teatra snova" i to jer je u 67. minutu veliki kiks rivala iskoristio da se stušti ka golu Galate i u stilu "sam svoj majstor" donese 2:1 (VIDEO). I na to je Galatasaraj imao odgovor. U 71. minutu je poptuno nadigrana odbrana Junajteda, a Kerem Akturkoglu izjednačio na 2:2 (VIDEO) što je dovelo i do manje bakljade turskih navijača na čuvenom engleskom stadionu.

Drama je tada počela da ide ka vrhuncu:

Kazemiro je u 77. minutu, posle loše započete akcije od strane golmana Onane, skrivio penal i dobio crveni karton, ali...

Kazemiro "kosi" Drisa Mertensa na meču Mančester junajted - Galatasaraj / FOTO: Tanjug/AP

... Mauro Ikardi nije iskoristio jedanaesterac - šutirao je pored gola i tako u svega nekoliko dana dvaput prokockao najstrožu kaznu (s tim što se u turskom šampionatu baš obrukao, kao što su vam "Novosti" već javile). Međutim, iskupio se Italijan samo dva minuta kasnije, kada je zadnja linija Junajteda još jednom napravila kiks, a Ikardi lobovao Andrea Onanu za egzaltaciju svih Turaka na tribinama (VIDEO) i pobedu Galate na "teatru snova".


Napoli - Real Madrid 2:3
Ništa manje nije uzbudljivo bilo ni na "čizmi".

Napoli je iznenadio madridski Real u 19. minutu, povevši golom posle kiksa golmana Kepe prilikom istrčavanja da "boksuje loptu" - što je, koji sekund kasnije, Ostigard iskoristio da donese prednost domaćinu (VIDEO). Vrlo brzo je usledio odgovor Reala.

Najpre je u 27. minutu Vinisijus Žunior poravnao na 1:1 (VIDEO), a onda je engleska senzacija Džud Belingem, koji je i "oteo" loptu Napolitancima i bio asistent za izjednačenje, i sam stupio na scenu - golom je doneo 1:2 Madriđanima u 34. minutu, kada se od centra "prošetao" do srca šesnaesterca rivala i zatresao im mrežu (VIDEO).

Džud Belingem, nova zvezda Real Madrida, slavi preokret protiv Napolija u Ligi šampiona / FOTO: Tanjug/AP

Ali, klub iz grada podno Vezuva nije očajavao. Nedugo posle početka drugog poluvremena, Napoli je stigao do 2:2 zahvaljujući golu koji je postigao Zielnski iz penala (VIDEO) dosuđenog zbog igranja rukom od strane Fernandeza. Real je u nastavku ipak pokazao više, a 13 minuta pre kraja Modrićev korner s desne strane, doneo je privremenu intervenciju odbrane italijanskog kluba, no lopta se odbila pravo ka Federiku Valverdeu koji je nestvaran gol, sa 25 metara, postigao poslavši "raketu" u mrežu rivala (VIDEO). 


Kopenhagen - Bajern Minehen 1:2
Iako su mnogi mislili da će u Danskoj biti viđena jedna od brojnih goleada Bajerna, dominacija ekipe iz Minhena se videla samo u vremenu s loptom u posedu (63% u prvih 50-ak minuta), ali je do tada broj šuteva bio izjednačen, 6:6. A onda, iz sedmog pokušaja - Kopenhagen je senzacionalno poveo. Igrao se 56. minut kada je Lukas Lerager uspeo da se nađe na pravom mestu i, posle lepe akcije saigrača, jedan odbitak "žabicom" pošalje u mrežu (VIDEO).

Pa opet, već u 67. minutu Musijala je poravnao na 1:1, a gol koji je dao - postigao je niskim udarcem sa ivice šesnaesterca (VIDEO). Na tome se Bavarci nisu zaustavili, pa je Matis Tel u 83. minutu doneo preokret Bajernu golom za 1:2 (VIDEO).


Inter - Benfika 1:0
Dugo je Inter tražio način da jednu od svojih brojnih šansi, i pored manjeg poseda od Benfike, pretvori u pogodak. A to je  uspeo Markus Tiram, koji je postigao gol za 1:0 u 62. minutu. Prethodno je Lautaro Martinez pogodio stativu, ali već u narednoj akciji, posle nepunog minuta, Damfris se odlično probio po desnoj strani i obradovao navijače vicešampiona Evrope "povratnom" za Tirama koji je odlično iskoristio tu asistenciju (VIDEO).

Liga šampiona, 2. kolo - rezultati utakmica igranih u utorak

Grupa A

Kopenhagen - Bajern Minehen 1:2 (0:0)
(Lerager 56 - Musijala 67, Til 83')

Mančester junajted - Galatasaraj 2:3 (1:1)

(Hojlund 17', 67 - Zaha 23', Akturkoglu 71', Ikardi 81)

Tabela: Bajern 6, Galatasaraj 4, Kopenhagen 1, Mančester junajted 0

Grupa B:

Lans - Arsenal 2:1 (1:1)

(Tomason 25', Vahi 69' - Žezuz 14')

PSV - Sevilja 2:2 (0:0)

(De Jong 87'(p), Teze 90+6' - Gudelj 68, En Nejsiri 88')

Tabela: Lans 4, Arsenal 3, Sevilja 2, PSV 1

Grupa C:

Union Berlin - Braga 2:3 (2:1)

(Beker 30, 37 - Niakate 41, Bruma 51, Kastro 90+4)

Napoli - Real Madrid 2:3 (1:2)

(Ostigard 19', Zielnski 54'(p) - Vinisijus Žunior 27', Belingem 34', Valverde 78')

Tabela: Real Madrid 6, Napoli 3, Braga 3, Union Berlin 0

Grupa D:

Inter - Benfika 1:0 (0:0)
(Tiram 62)

Salcburg - Real Sosijedad 0:2 (0:2)

(Ojarzabal 7, Mendez 27)

Tabela: Real Sosijedad 4, Inter 4, Salcburg 3, Benfika 0

Bonus video: VELIKA FRKA NA MARAKANI: Ružne scene obeležile kraj 169. "večitog derbija"

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)