HRVATSKI GIGANT U RASULU: Ciboni nema spasa, oglasili se novim saopštenjem

Tanjug

03. 10. 2023. u 12:36

Košarkaški klub Cibona saopštio je danas da se klub nalazi u najverovatnije najtežoj situaciji u istoriji, potvrdio je da je račun blokiran više od 120 dana i da je predložen stečajni postupak, ali je naveo da se radi na rešavanju problema.

ХРВАТСКИ ГИГАНТ У РАСУЛУ: Цибони нема спаса, огласили се новим саопштењем

Foto arhiva VN

"Tačno je da se klub nalazi u verovatno najtežem stanju u svojoj bogatoj istoriji, ali je to stanje neizbežno nakon dugotrajnog upravljanja klubom na pogrešan način. Klub se već duže bori s konstantnim blokadama računa starih poverilaca, a u isto vreme nastoji da osigura nastavak učešća u svim takmičenjima", navela je Cibona u saopštenju, prenela je Hina.

"Međutim, klub je uveren da je ovo trenutak i prilika da svi zauzmu ispravnu stranu i omoguće klubu da prvenstveno finansijske probleme reši na jedini način, a to je preoblikovanjem kluba i pretvaranjem dugova u deonice kluba, te postizanjem dogovora sa svim poveriocima koje klub može realno finansijski da izdrži. Sve osobe u klub i oko kluba usmerene su na postizanje tog cilja koji prvenstveno zavisi od poverilaca", dodaje se.

Cibona je potvrdila da je račun kluba blokiran više od 120 dana i da je Finansijska agencija u skladu sa zakonom predložila otvaranje stečajnog postupka. "Međutim, nakon višekratnih razgovora sa svim poveriocima, iznos blokade računa je u međuvremenu značajno smanjen jer je većina njih postupila razumno i povukla svoje blokade. Svega nekolicina ostala je pri blokadi računa, iako im je jasno rečeno da mogućnosti za prisilnu naplatu nema i da insistiranjem na prisilnoj naplati neće uspeti u naplati svojih potraživanja, a nad klubom će se otvoriti stečajni postupak", piše u saopštenju.

"Imajući u vidu da je klub u predstečajnoj nagodbi već ostao bez gotovo sve svoje imovine, poverioci neće biti uspešni u naplati svojih potraživanja niti u stečajnom postupku. Na taj način čini se šteta klubu, ali i svim poveriocima jer je jedini način da naplate svoja potraživanja opstanak i uspešan dalji rad kluba", dodaje se. Čuveni zagrebački klub naveo je da je najveći pojedinačni poverilac, odnosno grupa investitora u nekoliko navrata odblokirala račun, ali da su sada naveli da to više nije moguće i da se sva buduća ulaganja mogu realizovati samo u postupku preoblikovanja kluba i uz dogovor sa svim poveriocima.

Cibona je istakla da finansijska situacija direktno utiče i na registraciju igrača i rezultate, kao i da nastavlja razgovore u nadi da će se sa svima postići dogovor.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)