RETRO DRESOVI U SEZONI JUBILEJA : Fudbaleri Vojvodine danas predstavili novu opremu

S. B.

28. 09. 2023. u 15:46

NOVI dresovi za dva jubileja koja obeležavaju u ovoj sezoni. Fudbaleri Vojvodine danas su u Istorijskom arhivu Novog Sada, predstavili novu opremu u retro dizajnu povodom 110 godina od osnivanja kluba i veka od izgradnje „Karađorđa“.

РЕТРО ДРЕСОВИ У СЕЗОНИ ЈУБИЛЕЈА : Фудбалери Војводине данас представили нову опрему

S.B.

- Na osnovu fotografije iz 1923. godine urađena je replika glavnog dresa, pola bela, pola crvena sa plavom zvezdom, u bojama srpske zastave- kaže Petar Đurđev, direktor Istorijskog arhiva grada.- Prvu utakmicu, Vojvodina je igrala u Kovilju u plavim dresovima a ovi današnji su ispisani imenima prvotimaca koji su odigrali više od 110 mečeva a treći, sivi dres je u znak sećanja na istoriju u razvoju kluba i otvaranja „Karađorđa“ na Vidovdan 1924. godine.

Direktor Istorijskog arhiva grada i član klupske Uprave, naglasio je da su fudbaleri čuvari i kreatori kolektivnog identiteta Novog Sada, zaslužni da srpski fudbal i Srpska Atina slave značajne jubileje.

- Kada se u srpskom fudbalu i našem okruženju obeležava 110 godina od osnivanja Vojvodine i 100 godina od izgradnje stadiona „Karađorđe“, to je potvrda neverovatne ljubavi, vitalnosti kluba i priče duboko ukorenjene u lokal patriotizam kao identitet Novog Sada rekao je Đurđevv i naglasio da je dizajn novih dresnjova nastao korišćenjem arhivske građe koja govori o davno prohujalim vremenima i tom dinamičnom i burnom razvoju voljenog kluba.

Legenda Vojvodine, Vasa Pušibrk, igrač prve šampionske generacije iz 1966. godine, otkrio je dresove uz aplauz fudbalera, članova stručnog štaba, klupskog rukovodstva, veterana, navijača i prijatelja kluba.

Na promociji je trener Ranko Popović poručio fudbalerima da na terenu, igrom i rezultatima, novim dresovima daju pravi sjaj za, kako je naglasio, sve one koji su stvarali bogatu istoriju kluba.


BONUS VIDEO: Geri Lineker: Džud Belingem je pravi vođa, napravio je sjajan potez

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!