GDE SE PEP ŠIŠA I KO IGRA VEČERAS? Utisci „Novosti“ po obilasku kišnog Mančestera pred meč Zvezde i Sitija

Novosti online

19. 09. 2023. u 13:45

KIŠA i oblačno vreme dočekali su srpsku ekspediciju po dolasku u Mančester. Seniori i omladinci Crvene zvezde danas igraju mečeve prvog kola Lige šampiona protiv Mančester sitija, a u gradu na severu Engleske lije kao iz kabla neprestano ova dva dana. Ipak, nije to previše poremetilo domaće izveštače koji u prepodnevnom obilasku grada nisu stekli utisak da se radi o utakmici elitnog takmičenja.

ГДЕ СЕ ПЕП ШИША И КО ИГРА ВЕЧЕРАС? Утисци „Новости“ по обиласку кишног Манчестера пред меч Звезде и Ситија

FOTO: Tanjug/AP

Na ulicama, slabo je navijača sa obeležjima „građana“. Više je onih naklonjenih crvenom timu iz Mančestera. Mada, dvojni šalove sa grbovima Zvezde i Sitija mogu se videti kako u rukama uličnih prodavaca, tako i u zvaničnoj prodavnici aktuelnog prvaka Evrope. Takva uspomena iz Mančestera košta 15 funti, a ostali suveniri, kao što su magneti i privesci, mogu se pronaći i za manje od deset.

Međutim, ljubav prema fudbalu se oseća na svakom koraku. Tako i u običnoj samoposluzi gde je izveštačima „Novosti“ i „Telegrafa“ radnica Malija ispričala interesantnu priču.

- Ooo, vi ste tu za Sitijevu utakmicu? I ja navijam za njih. Zapravo, pre neki dan, ovde je dolazio Pep Gvardiola i kupio brijač – pokazuje nam simpatična Indijka sa oduševljenjem na proizvod na rafu i dodaje. – Pomislio bi takav čovek ide kod najskupljih frizera, a on kao i svi ostali svraća u radnju i kupuje ovaj najnormalniji brijač.

Nije htela Malija više da duži o meču, kako kaže, očekuje rutinsku pobedu Sitija.

Nastavak obilaženja mančesterskih ulica nije pružio ništa drugačiji utisak. Pusto, kao da se čitav grad sklonio na suvo. Pokoji čovek u pabovima, pa je to bila sledeća destinacija. U razgovoru sa šankerom pokušavamo da opipamo puls među navijačima, ali brzo nam Lijam stavlja do znanja kome je naklonjen.

- Igra se utakmica večeras? Uh, mislim da to niko ne zna - kroz smeh govori Lijam i dodaje. – Da, ja navijam za Junajted, Siti ovde retko ko prati. Ne verujem da će se nešto mnogo navijača okupljati u popodnevnim časovima.

Okupljanje ''delija'' je na Šambles skveru u 17 časova, odakle će krenuti put ''Etihada''.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom