"NEMA VIŠE ZAJE..NCIJE": Kapiten Srbije iskreniji nego ikada!

N. I.

11. 09. 2023. u 14:17

SVAŠTA može da se nauči u fudbalu i životu. I iz pobede i iz poraza samo pametni ljudi izlaze pametniji i iskusniji. Izgleda da je selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković uspeo da dozove pameti svoju ekipu koja je ozbiljno počela da ugrožava svoj renome već na Mundijalu u Kataru, ima tome već osam meseci, pa i u kvalifikacijama za Prvenstvo Evrope.

НЕМА ВИШЕ ЗАЈЕ..НЦИЈЕ: Капитен Србије искренији него икада!

FOTO: M. Vukadinović

Junski remi u Bugarskoj (1:1), pa poraz od Mađara u Beogradu (1:2), samo je izazvao jednostavnu ljudsku i sportsku reakciju kod selektora, ali i njegovog tima. Neposredno pred meč u Kaunasu u nedelju uveče, samo nekoliko sati pošto su košarkaši osvojili srebro na Mundobasketu i pred početak Novakovog finala na Ju-Es openu, fudbaleri su (ipak) lakše nego što se očekivalo preslišali Litvaniju na njenom terenu. Ubedljiva pobeda od 3:1, het-trik Aleksandra Mitrovića, jubilarni 100. nastup kapitena Dušana Tadića za svoju zemlju... Ma sve se smestilo u 90 i kusur minuta utakmice koju su optimisti shvatili kao popravni ispit, a pesimisti i večiti mrzitelji srpskog sporta i fudbala, kao idealnu priliku da se "orlovima" seku krila.

Ipak, vrhunska igra celog tima, golovi Aleksandra Mitrovića, pa ekipa koja je bila skockana u drugačijoj formaciji, sa samo jednim napadačem, sa ofanzivnijim Gudeljom, sa Mladenovićem koji je lopte delio kao rukama, dala je tako željeni rezultat.

- Srećni smo zbog pobede u Litvaniji i ona nam je bila tako potrebna... Mislim da je značajan uticaj na ovakav rezultat imao i sastanak među nama igračima pred početak utakmice. Iza zatvorenih vrata smo se pogledali u oči, jer je to bio idealan trenutak, i konstatovali da više nema zaje..ncije - onako, iz srca i srpski se izrazio kapiten Dušan Tadić i na plastičan način otkrio detalje sa tog sastanka.

Aleksandar Mitrović je posebna priča u celoj ovoj priči. On već uveliko ispisuje svojevrsnu monografiju svojih nastupa i golova za nacionalni tim. Čak trećim het-trikom, svojim 53, 54. i 55. golom u dresu Srbije on je praktično sam deklasirao domaćina u Kaunasu.

- Srećan sam zbog pobede i golova. Svaki od njih poklanjam po jednom svom detetu, a lopta koju sam dobio na poklon će da završi kod najstarijeg Luke. Srećan sam i zbog činjenice da su ovo moji prvi golovi u ovim kvalifikacijama. Možda sam malo kasnije počeo da se upisujem u strelce, ali za prave pobede nikada nije kasno - priznao je Mirović.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu