TRANSFER BOMBA: Milioni, milioni! Trostruki šampion Evrope doveo reprezentativca Srbije

Novosti online

07. 08. 2023. u 21:54

SRBI su priličan fudbalski hit ovog leta. Sergej Milinković Savić je prešao u Saudijsku Arabiju, tamo će možda i Aleksandar Mitrović, Premijer liga "čeka" Dušana Vlahovića, a vicešampion Evrope, Inter, doveo je jednog "orla".

ТРАНСФЕР БОМБА: Милиони, милиони! Троструки шампион Европе довео репрезентативца Србије

FOTO: EPA

Naime, Lazar Samardžić je, po svoj prilici, postao novi fudbaler Intera.

Njegov ugovor s Udinezeom trajeo je do 2026. godine, ali na "Friuliju" nisu želeli da propuste priliku da ovog leta zarade 16 miliona evra za novog člana fudbalske reprezentacije Srbije. I ne samo toliko.

Lazar Samardžić i Sergej Milinković Savić na okupljanju fudbalske reprezentacije Srbije / Foto: FSS

Naime, kako javlja Fabricio Romano, Italijan koji se dobro razume u fudbalske transfere, Samardžić bi svom dosadašnjem klubu "doveo" i Fabijana, koliko je Inter pristao da "doplati" uz pomenute miliona evra.

Ugovor sa trostrukim šampionom Evrope srpski fudbaler je, izgleda, potpisao i ostalo j esamo da u nastavku ove sedmice obavi lekarske preglede i bude potom predstavljen kao novi član "nerazura" iz Milana.

Ko je Lazar Samardžić? Biografija, statistika, najbolji potezi (VIDEO)

Lazar Vujadin Samardžić je rođen 24. februara 2002. godine u Berlinu, otac mu je Srbin iz Živinica u Bosni. Prve fudbalske korake napravio je u Hercegovcu, a potom, posle mladalačkih nastupa za Hertu, postao član njenog drugog, pa prvog tima.

U Lajpcig je prešao 2020, a već naredne sezone u Udineze, z akoji je dosad odigrao 59 mečeva i postigao, kao vezni fudbaler, sedam golova. 

On je igrao za kadetsku i omladinsku reprezentaciju Nemačke, ali je Fudbalski savez Srbije uspeo da ga ubedi da zaigra za otadžbinu, pa je na 21. rođendan prihvatio poziv selektora Dragana Stojkovića da promeni "fudbalsko državljanstvo".

Prve pozive za reprezentaciju Srbije  dobio je u martu ove godine, za mečeve protiv Litvanije i Crne Gore u kvalifikacijama za EURO 2024.

Bonus video: Navijači Olimpijakosa i Zvezde zajedno skandirali "Kosovo je Srbija"

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POJAVIO SE NOVI SNIMAK! Evo kako je Novak Đoković pogođen flašom u glavu (VIDEO)