SRAMNO SAOPŠTENJE: Fudbalski savez Ukrajine napao (i) Crvenu zvezdu

Novosti online

10. 07. 2023. u 20:15

Fudbalski klub Crvena zvezda je jedan od razloga za prilično oštru reakciju Fudbalskog saveza Ukrajine (UAF), i to samo zato što je rešio da deo svojih priprema obavi u Sankt Peterburgu. A tamo za nastup u grupnoj fazi Lige šampiona zalet hvata na međunarodnom prijateljskom turniru. Iako sport nema ama baš nikakve veze sa ratom koji se trenutno dešava u Ukrajini, UAF za to ne mari, pa se i prvak Srbije, ni kriv ni dužan, našao "na tapetu".

СРАМНО САОПШТЕЊЕ: Фудбалски савез Украјине напао (и) Црвену звезду

FOTO: FK Crvena zvezda

"Novosti" vam u celosti prenose propagandno saopštenje UAF koje nema veze sa fudbalom:

"Fudbalski savez Ukrajine kategorično osuđuje učešće Nefčija iz Bakua, Crvene zvezde iz Beograda i Fenerbahčea iz Istanbula na prijateljskom turniru u Sankt Peterburgu, u Rusiji. Još jedno, podsećamo fudbalsku zajednicu Evrope i celog sveta da je fudbal u Rusiji uvek bio korišten kao propagandno sredstvo za lokalni zločinački režim.

Već mnogo godina, ova propaganda i fudbal kao njen sastavni deo, radi protiv Ukrajine i ima cilj da uništi sve što je ukrajinsko. FS Rusije nijednom od 2014, kada su ruske trupe prvi put napale teritoriju Ukrajine, niti posle 24. februara 2022, kada je počela invazija u punoj snazi, nije osudila poteze zločinačkih vlasti Rusije, što se može isključivo protumačiti kao tiha podrška Ruskoj Federaciji za sve zločine protiv Ukrajine.

FS Rusije, drugi klubovi a naročito FK Zenit iz Sankt Peterburga koji organizuje ovaj turnir, nastavljaju da plaćaju porez Ruskoj Federaciji i tako sponzorišu terorizam. Podsećamo da je Rusija prepoznata kao sponzor terorizma od strane skupštine OEBS-a, Evropskog paralemnta i parlamentarnog zasedanja NATO-a, kao i da je Međunarodni krivični sud u Hagu izdao nalog za hapšenje terorističkog vođe te države, Vladimira Putina.

Fudbalski savez Ukrajine je više puta apelovao na UEFA, FIFA i naše partnere iz evropske fudbalske zajednice i sveta da spreče (svačije) učešće u fudbalskim takmičenjima u kojima ima i ruskih timova, naročito na ruskoj teritoriji, kao i (da se spreče) posete Rusiji i učešće u bilo kom događaju u kome učestvuju predstavnici Ruske Federacije ili ruske fudbalske zajednice. Jer, bilo koja saradnja sa ruskim fudbalom i poseta teritoriji terorističke države pomaže da se skrene pažnja sa genocida nad Ukrajinom.

Oni pomažu da se pažnja međunarodne javnosti skrene sa desetina hiljada nedužnih žrtvi, uključujući mnoge dece, od ogromnog uništenja širom Ukrajine, od miliona uništenih života, što su zločini koji nemaju rok zastarelosti i za koje su odgovorni i zločinačko rukovodstvo Rusije i svi koji imaju bilo kakve veze sa punjenjem budžeta terorističke države".

Podsetimo, Zvezda je na pomenutom turniru pobedila domaći Zenit sa 2:1, potom Nefči sa 4:0, a ostala joj je još jedna utakmica na ovom turniru u Rusiji, i to protiv Fenerbahčea, u sredu 12. jula.

BONUS VIDEO: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (16)

BRUKA I SRAMOTA: Ovo je Novak Đoković doživeo u Rimu