DIVLJI VEPROVI ŠAMPIONI SRBIJE Vukovi nokautirani u "Serbian boulu", Kragujevčani deseti put prvaci države u američkom fudbalu

Novosti online

09. 07. 2023. u 20:04

U uzbudljivom finalu Prve lige Srbije, popularnom Serbian boulu, kragujevački Divlji veprovi su ubedljivo pobedili Vukove Beograd rezultatom 48:7 i osigurali desetu šampionsku titulu.

ДИВЉИ ВЕПРОВИ ШАМПИОНИ СРБИЈЕ Вукови нокаутирани у Сербиан боулу, Крагујевчани десети пут прваци државе у америчком фудбалу

FOTO: ALO

Divlji Veprovi nisu gubili vreme da pokažu dominaciju, već su odmah na početku utakmice poveli - u prvom napadu. Kvoterbek Isajia Grin je odveo tim do 12-jardne linije Vukova i onda se "povezao" sa Eštonom Herdom u end zoni za prvi tačdaun utakmice.

Odbrana Kragujevca je zatim stavila ogroman pritisak na kvoterbeka Vukova, Džošuu Kartrajta. Veteran Vladimir Radenović je "sekovao" organizatora igre Beograđana u njihovoj end zoni, što je rezultiralo sejftijem i povećanjem vođstva Divljih veprova na 9-0. To je postavilo ton za ostatak utakmice, jer je tim iz prestonice imao problema da se nosi sa neumoljivim pritiskom odbrambene linije Kragujevčana.

U drugoj četvrtini oni su povećali vođstvo izvanrednim dodavanjem od 65 jardi kojim je Grin proigrao najkorisnijeg aktera lige, Strahinju Stepovića, čime je rezultat promenjen na 16:0. Iako je kazna poništila sledeći tačdaun, Grin se brzo iskupio - proigrao je talentovanog Danijela Zunđu u sledećem napadu za 2:0.

Kako se prvo poluvreme bližilo kraju, Dimitrije Novaković je presekao dodavanje gostiju u end zoni i vratio posed lopte Kragujevcu. Grin je iskoristio tu priliku i povezao se sa Stepovićem za još jedan tačdaun, pomerajući rezultat na impozantnih 28:0 na poluvremenu.

Vukovi su uspeli da se malo povrate na početku drugog poluvremena kada je Kartrajt pronašao Jovana Davidovića za tačdaun, iskoristivši jedinu grešku Divljih veprova na utakmici. Međutim, Kragujevac je brzo povratio koncentraciju i nastavio da dominira. Grin je završio sledeći napad veprova trčanjem od 24 jarda za tačdaun, a Hard je potom postigao tačdaun svojim trkom, ovog puta sa šest jardi udaljenosti, i povećao vođstvo na 41:7.

U tom trenutku utakmica je bila odlučena, ali Divlji veprovi nisu bili zadovoljni. U poslednjoj četvrtini, Grin je ostvario peto dodavanje za tačdaun na finalu, ovog puta ka Milanu Novakoviću, čime su domaćinmi zapečatili pobedu rezultatom od 48:7.

Izvanredna igra Grina donela mu je zasluženo priznanje za najkorisnijeg igrača finala državnog prvenstva Srbije u američkom fudbalu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)