ČUKARIČKI DOVEO NOVOG GOLMANA: "Brđani" pojačali konkurenciju među stativama

Novosti online

21. 06. 2023. u 17:01

ČUKARIČKI je posle Nenada Filipovića angažovao još jednog golmana. Novi čuvar mreže "brđana" postao je Filip Samurović koji je stigao iz šabačke Mačve.

ЧУКАРИЧКИ ДОВЕО НОВОГ ГОЛМАНА: Брђани појачали конкуренцију међу стативама

FOTO: FK Čukarički

On je bio jedan od najboljih golmana Prve lige Srbije, a o njemu je govorio trener golmana ekipe sa Banovog brda, Oliver Kovačević.

- Planski smo radili, rešili smo da konkurenciju dodatno pojačamo jednim iskusnim i jednim mlađim golmanom. Samurovića smo pratili duži vremenski period, imao je odličnu sezonu u Prvoj ligi Srbije, bio jedan od najboljih čuvara mreže u tom rangu takmičenja. Dobro su nam poznati njegovi kvaliteti, u njemu smo videli dugoročno rešenje, sada treba da se prilagodi na novu sredinu i da nastavi da se razvija. Na njemu je da se dokaže u narednom periodu - rekao je Kovačević.

Samurovićev otac Milan, je svojevremeno igrao za Čukarički.

- Tata je igrao na poziciji štopera i defanzivnog veznog, jedini sam golman u porodici. Kad se pojavila mogućnost da pređem u Čukarički, otac je pružio najveću podršku, dobro poznaje taj klub, koji je u međuvremenu postao izuzetno dobro organizovan na svim poljima. Bio sam presrećan kad sam čuo da me želi jedan od najboljih klubova u Srbiji, ipak je velika stvar iz Prve lige Srbije doći u Čukarički.

On će imati veliku konkurenciji na svojoj poziciji.

- Tako je, koliko vidim, i na svim drugim pozicijama u timu. Moje je da se maksimalno trudim, da što bolje treniram i radim. Ovo je veliki korak napred u mojoj karijeri, ako iskoristim šansu siguran sam da će biti još bolje.

Za kraj, prisetio se golmanskih početaka.

- Karijeru sam počeo u Mačvanskom Prnjavoru, odakle sam prešao u šabačku Mačvu, gde sam proveo lepih deset godina. Poslednje tri su bile u prvom timu, a prethodna je bila zaista dobra, mislim da sam konstantno dobro branio - zaključio je Samurović.

Podsetimo, Čukarički će ovog leta igrati kvalifikacije za Ligu Evrope, pošto je nedavno završenu sezonu okončao na trećem mestu Superlige Srbije.

BONUS VIDEO: ŠAMPIONSKA ŽURKA NA MARAKANI: Crvena zvezda je (ponovo) šampion Srbije

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave