SRPSKI FUDBAL STREPI OD NOVOG SKANDALA: Meč u Novom Sadu kreće od 0:0, šta će reći Čukarički...

Novosti online

18. 05. 2023. u 06:57

Vojvodina i Čukarički igraće novu utakmicu u četvrtak, od 15 časova, zvanično je objavio novosadski klub.

СРПСКИ ФУДБАЛ СТРЕПИ ОД НОВОГ СКАНДАЛА: Меч у Новом Саду креће од 0:0, шта ће рећи Чукарички...

Foto: Printskrin Youtube/ Arena Sport TV

Podsećanja radi, juče je meč polufinala Kupa Srbije između Novosađana i brđana prekinut zbog jakog vremena, a u tom momentu rezultat je bio 2:0 za gostujući tim, dok je sudija poslao igrače u svlačionicu u 37. minutu.

Pokušali su da nastave meč, izašao je sudija sa kapitenima na teren 20 minuta kasnije, ali apsolutno nisu postojali uslovi za nastavak utakmice, koja je pomerena za danas.

Propozicije Kupa Srbije za aktuelnu sezonu ne predviđaju nastavak utakmice u slučaju prekida uslovljenog višom silom. Odluka o novom meču na „Karađorđu“ doneta je na osnovu Pravilnika o fudbalskim takmičenjima FSS.

Član 46 nedvosmisleno definiše:

„Ako je utakmica stalnog takmičenja morala biti prekinuta iz opravdanih razloga koji se nisu mogli otkloniti (nevreme, magla, mrak, nestanak električne energije, požar, zemljotres i dr.), o čemu odlučuje sudija, ili je prekinuta zbog nastupa dana žalosti, odigraće se nova utakmica, ukoliko je do prekida došlo pre isteka 80 odsto regularnog vremena određenog za igru. Ako je utakmica prekinuta po isteku 80 odsto regularnog vremena određenog za igru, registrovaće se postignutim rezultatom, osim ako propozicijama takmičenja nije drugačije utvrđeno.“

Dilema nema – nova utakmica mora da se igra. Čukarički jeste žestoko oštećen i sigurno će burno reagovati i puće novi skadal u srpskom fudbalu, ali pravila su pravila, a ko ih je takva postavio neka tumači. Za sada je Vojvodina miljenik sreće, a Čuka oštećena strana.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)