RIM BLOKIRAN ZBOG NAVIJAČA: Najvatreniji navijači Rome napali, mimo zabrane pristigle, fanove Fejenorda kod Koloseuma

Stigli su u Rim juče po podne na večerašnju utakmicu Roma-Fejenord koja se igra na Olimpiku, da bi već u ponoć krenula napetost, jer je oko 200 ultraša najverovatnije Rome pokušavalo da napadne navijače Fejenorda u blizini Koloseuma, gde su se okupili da piju u jednom baru. Reagovala je policija i Rimljani su se razbežali oko Rimskog Foruma.

РИМ БЛОКИРАН ЗБОГ НАВИЈАЧА: Најватренији навијачи Роме напали, мимо забране пристигле, фанове Фејенорда код Колосеума

Foto: EPA-EFE/FILIP SINGER

Tokom noći tridesetak navijača Fejenorda okupilo se da pije u baru u blizini Koloseuma. Tu se već nalazila policijska posada sa opremom za suzbijanje nereda, i kada je krenulo njih oko 200 sa šlemovima na glavi, kapuljačama i palicama, policija je uspela da ih razbije bez kontakta.

Uprkos zabrani UEF-a za četvrtfinale Lige Evrope da dođu u Rim. Uprkos zabrani prodaje ulaznica, izvestan broj je stigao, ne zna se za sada tačno koliko ultraša iz Roterdama. Oni su već na društvenim mrežama podsetili na haos koji su napravili u Rimu 2015, kada su uništili čuvenu fontanu “Barkača” na Španskom trgu, sa porukom “Zdravo, idemo ponovo”. Prvi sukob se završio tako što je policija holandske navijače materala da se ukrcaju u autobuse i otpratila ih do hotela gde su se smestili.  

Ministarstvo Unutrašnjih poslova Italije već je objavilo kako će u Rim stići preko 300 Holanđana, od toga 50 onih koji se smatraju „rizičnom  grupom“,  tako da su sva mesta od istorijskog značaja danas pod velikim policijskim obezbeđenjem, fontane, spomenici, muzeji, trgovi gde se odvija noćni život Rima, stanice i aerodromi. Vlasnici butika ostavljaju otvorena vrata u nadi da će biti zaštićeni, a na obezbeđenju svih osetljivih mesta razmešteno je 1.500 policajaca i karabinjera.

Osim toga, kontole su i na naplatnim rampama od Napulja ka Rimu, jer se pretpostavlja da će na utakmicu u Rim stići i grupe iz Napulja, ultraši spremni da se obračunaju još jednom sa navijačima Rome kao što se desilo 8. januara u blizini grada Areco ili marta meseca na trgu Manćini u Rimu. Tu su učestvovali i navijači Crvene zvezde iz Beograda „pobratimljeni sa Napolitancima“.

Vlada velika zabrinutost u Rimu zbog večerašnjeg meča na Olimpiku uprkos činjenici da je Prefektura Rima zabranila prodaju ulaznica ne samo navijačima Roterdama, već i svim Holanđanima, a holandski ultraši na aerodromu Čampino istakli su transparent „vratili smo se“. Hotelijeri obećavaju da će maksimalno sarađivati sa policijom.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju