DRAGIŠA GUDELJ OPERISAN: Bio je bez pulsa 300 sekundi, nastaviće kao Kristijan Eriksen, nije poznato kada će ponovo na teren

Novosti online

01. 04. 2023. u 17:24

SRPSKI internacionalac Dragiša Gudelj uspešno je operisan nakon šokantnih scena na meču Kordobe i Rasinga.

ДРАГИША ГУДЕЉ ОПЕРИСАН: Био је без пулса 300 секунди, наставиће као Кристијан Ериксен, није познато када ће поново на терен

FOTO: Printskrin

Podsetimo, Gudelj se srušio na teren, nastao je pravi haos i sa stadiona je prevezen u bolnicu.

Brzo je došao sebi, a do sada je potvrđeno da će nastaviti da se bavi fudbalom. Dragiša je morao je da bude operisan. Postavljen mu je defibrilator, kao i vezisti Mančester junajteda Kristijanu Eriksenu koji se takođe srušio na utakmici.

To se dogodilo na susretu Danske i Finske na Evropskom prvenstvu. Zanimljivo, srpski fudbaler je bio bez pulsa skoro 300 sekundi. Naravno, to je bilo izuzetno opasno jer su lekari rekli da može ostaviti trajno oštećenje mozga.

- Život mog brata nastavlja da kuca, zahvaljujući intervenciji medicinske službe Kordobe, ne zaboravljajući lečenje koje je dobio od svakog zdravstvenog radnika u bolnici Reina Sofija u Kordobi - rekao je njegov brat Nemanja Gudelj.

- Dragiša će biti po uzoru na Kristijana Eriksena. Ista stvar se desila i danskom igraču na meču EURO 2020. Uspeo je da se vrati i takmiči na najvišem nivou. Igra za Mančester junajted. Želimo da se zahvalimo svima koji su bili uz našeg igrača, a posebno lekarima - rekli su ranije iz Kordobe.

Inače, mlađi brat dvojice Gudelja odrastao je u holandskoj Bredi, gde je i rođen, a kasnije je igrao za Jong Ajaks, Volen, Gimaraešov B tim, Kadizov B tim i od prošle godine je član španski niželigaš Kordobe.

Igrao je za sve mlađe selekcije Srbije do U19, a kasnije nije dobio priliku da igra za reprezentaciju, za razliku od starijeg brata koji ima mnogo uspešniju karijeru.

Zvanično se ne zna kada će se Dragiša Gudelj vratiti na teren. U Kordobi sigurno neće biti žurbe, zdravlje je i dalje na prvom mestu.

 

BONUS VIDEO: Ovacije "delija", Novak Đoković bodri Zvezdu protiv Valensije

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

DAN ČISTE ENERGIJE: Obnovljiva energija je kamen temeljac za borbu protiv klimatskih promena