ČITAV TIM IZ SERIJE A: Čak desetorica srpskih reprezentativaca igraju za italijanske klubove

Z. Ćorović

27. 03. 2023. u 21:24

FUDBALSKI moravac najbolje se i najviše igra na Apeninima. Italija je poslednjih godina obećana zemlja za naše asove, što je pokazao i poslednji spisak Dragana Stojkovića Piksija na kome se našlo čak desetorica igrača koji nastupaju u Seriji A.

ЧИТАВ ТИМ ИЗ СЕРИЈЕ А: Чак десеторица српских репрезентативаца играју за италијанске клубове

FOTO: M.Vukadinovic

Selektor Srbije mogao bi komotno da čitavu prvu postavu sastavi od "Italijana" jer su se svi oni nametnuli u svojim klubovima kao glavne poluge. Filip Kostić, koji se na žalost povredio u meču sa Litvanijom i nije mogao da pomogne "orlovima" u Podgorici protiv Crne Gore, ovog proleća je najbolji pojedinac Juventusovog tima. Iako je malčice zatajio sa realizacijom, Kostićev saigrač Dušan Vlahović je i dalje udarna igla italijasnkog velikana. Uz pomoć naših momaka, "stara dama" i dalje dobro gura, pa je nije poremetila ni drastična kazna da beleži zapažene rezultate.

Vispreni Sergej Milinković-Savić je prva violina trećeplasiranog Lacija, njegov rođeni brat Vanja je nezamenljiv na golu Torina, ekipe sa još dvojicom eksta talentovanih Srba, vezistom Ivanom Ilićem i brzim napadačem Nemanjom Radinjićem. Centarfor Luka Jović još traži "mesto pod Suncem" u Fiorentini, gde je Nikola Milenković neprikosnoven u defanzivnom bloku. Umeće mladog Lazara Samardžića sv je zapaženije u Udinezeu i naši navijači su presrećni što je ovaj levonogi kreator umesto Nemačke izabrao Srbiju, pa je već debitovao u duelu sa Litvanijom. Sve bolje partije pruža i Filip Đuričić u grčrvitoj borbi njegove i Stankovićeve Sampdorije da izbori opstanak.

Od dolaska Dragana Stojkovića Piksija na klupu, prvi put se desilo da selektor pred neki kvalifikacioni "prozor" pozove čak trojicu igrača iz domaće Superlige. Predvodi ih sve bolji Zvezdin šoper Strahinja Eraković, starter protiv Litvanaca, a ako zatreba da pomognu, tu su i defanzivac TSC Nemanja Stojić, kao i golman niškog Radničkog Dragan Rosić.

Vedete Fulama Aleksandar Mitrović i Saša Lukić jedini su predstavnici engleske Premijer Lige u najjačem srpskom timu, po dvojica još stižu iz Španije (Nemanja Gudelj i Predrag Rajković) i Portugalije (Marko Grujić i Uroš Račić).

Iz najjačih liga Nemačke, Austrije, Poljske, SAD i Grčke imamo samo po jednog reprezentativca, a ono što je najzanimljivije, iz Francuske nemamo ni jednog.

Z. ĆOROVIĆ

PIKSIJEVI LEGIONARI

Italija 10: Milenković, Jović (Fiorentina), V. Milinković-Savić, Ilić, Radonjić (Torino), Kostić, Vlahović (Juventus), Đuričić (Sampdorija), S. Milinković-Savić (Lacio), Samardžić (Udineze).

Srbija 3: Eraković (C. zvezda) Rosić (TSC), Stojić (Radnički)

Engleska 2: Mitrović, Lukić (Fulam)

Španija 2: Gudelj (Sevilja), Rajković (Majorka)

Portugal 2: Grujić (Porto), Račić (Braga)

Austrija 1: Pavlović (Salcburg)

Poljska 1:: Mladen:ović (Legija)

Nemačka 1: Mašović (Bohum)

SAD 1: Joveljić (LA Galaksi)

GRČKA 1: Živković (PAOK)


 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)