OVO SE ČEKALO: Prepreka više nema, Lazar Samardžić može da igra za Srbiju

Novosti online

11. 03. 2023. u 13:57

BIRAO je fudbaler Udinezea Lazar Samardžić između Srbije i Nemačke i odlučio je da nastupa na našu reprezentaciju. Njega je selektor Dragan Stojković Piksi uvrstio na spisak za start kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

ОВО СЕ ЧЕКАЛО: Препрека више нема, Лазар Самарџић може да игра за Србију

Foto: EPA

Prepreke nisu postojale. Jedina dilema je bila da li će FIFA dati dozvolu bivšem mladom reprezentativcu "pancera" da nastupi protiv Litvanije (24. mart) i Crne Gore (27. mart).

Dozvola je konačno stigla, a to je potvrdio i Fudbalski savez Srbije.

- Na adresu Fudbalskog saveza Srbije stigao je dopis iz FIFA u vezi sa Lazarom Samardžićem u kojem se nedvosmisleno i precizno potvrđuje – za jednog od najtalentovanijih mladih igrača Evrope ni administrativno nema prepreke da obuče dres A tima Srbije. Iz svetske kuće fudbala potvrdili su da postoje svi pravni preduslovi da Samardžić bude deo ekipe selektora Dragana Stojkovića koji ga je nedavno stavio na širi spisak igrača na koje računa u predstojećim utakmicama kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Očekuje se uskoro i slično rešenje za golmana Vladana Kovačevića - stoji u saopštenju FSS.

Samardžić je ove sezone odigrao 24 utakmice za "zebre" u Seriji A, postigao je četiri gola i dva puta se našao u ulozi asistenta.

BONUS VIDEO: "STRAH JE ČUDO": Duljaj posle novog kiksa Partizana: Najgore je kad se izgubi samopouzdanje

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba