OBJAVLJENA LISTA NAJBOGATIJIH SPORTISTA: Evo na kom se mestu nalazi Novak Đoković

Novosti online

10. 03. 2023. u 11:25

Američki portal "Sportico" objavio je listu sportista koji su najviše novca zaradili tokom karijere i posle povlačenja iz statusa aktivnog takmičara.

ОБЈАВЉЕНА ЛИСТА НАЈБОГАТИЈИХ СПОРТИСТА: Ево на ком се месту налази Новак Ђоковић

FOTO: Tanjug/AP

Na prvom mestu ove liste nalazi se najveća NBA zvezda Majkl Džordan sa zarađenih 3,3 milijarde dolara. Na listi se nalazi i Novak Đoković, na 41. mestu, sa, kako ovaj portal računa, zarađenih 575.000.000 dolara.

Listom dominiraju Amerikanci, i to najviše NBA igrači. Ipak, među prvih deset nalaze se samo Džordan i Lebron Džejms kao šesti. Drugi je golfer Tajger Vuds, pa slede njegove kolege Arnold Palmer i Džek Niklaus.

Foto Printskkrin

 

Kristijano Ronaldo je najbogatiji sportista van SAD sa zaradom vrednom 1.500.000.000, a Leo Mesi je sedmi sa 1.220.000.000 dolara. Rodžer Federer je najbogatiji čovek iz sveta tenisa, a Flojd Mejveder iz sveta boksa.

Ako bi se gledali samo istok Evrope i Azija, Đoković je drugi najbogatiji sportista iza Filipinca Manua Pakjaa koji je zaradio preko 700.000.000 dolara.

Foto Printskkrin

 

Trenutno najplaćeniji je Lebron Džejms nakon što je u 2022. godini zaradio 127 miliona dolara, ali ta lista odražava samo aktivne sportiste. Na drugoj strani, penzioner Džordan je inkasirao 180 miliona dolara, skoro sve od svog starog sponzora "Najka".

Foto Printskkrin

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)